Ha vannak földrajzosok, azok segítenének a véleményükkel?
A Földön 50 millió évvel későbbi körülményekről szeretnek egy következtetést csinálni. Akkorra Afrika teljesen nekiütközik Eurázsiának, felgyűrve a Földközi tenger helyén egy hegységet. Ugyan akkor Ausztrália is közeledni fog az új kontinenshez.
Észak-Amerika pedig távolodni fog, ezzel az Atlanti óceán kiterjedtebb lesz. Az én ötletem szerint megfog változni a Golf áramlat ezzel az egész Atlanti óceánnak az áramlási rendszere. Tehát, hogy a Golf-áramlat által szállított meleg víz esetleg lehűlne mire az új kontinens partjaihoz érne
Lehetséges, hogy ezek miatt hidegebb lesz Európa északi és nyugati részén, míg a Szahara helyén, mivel az a Földközi-tenger területén lévő hegység árnyékában fekszik, így a hegycsúcsról lebukó sarkvidéki légtömegek miatt ezt a területet több eső fogja érni, mint a XXI-dik században, esőerdők lesznek?
Nem vagyok csúcsszuper földrajzos,de egész jónak tartom magam.Tudod erről már én is sokat elmélkedtem,és erről amúgy film is készült már.Abban még részletesen is mutatták,hogy hogyan fognak vándorolni a kontinensek,asszem Ausztrália a Déli-sarkra nyomul majd be pl.,de elég régen láttam már a filmet,azt tudom,hogy engem nagyon lenyűgözött és sokáig itthon anyukámnak csak a filmről tudtam beszélni és az azalapján fejtett elméleteimről,akit meg egy csöppet sem érdekelt,és egyszer szó szerint elaludt a mesélésem alatt.Azt hiszem,David Attenborough film volt,de nem biztos,sőt,azt hiszem ez más volt,ha érdekel,utánajárok a filmcímének,csak akkor írj privátot,mert nem szokásom visszanézni a megválaszolt kérdéseket.
Szóval a kérdésedre válaszolva,ezeket nem nagyon lehet kiszámítani.Az áramlatok irányítják a szeleket is.Ezek alakítják az éghajlatot.Csak azért,mert nagy mennyiségű vizet szállítana,nem kéne kihűlnie a Golfnak.De az áramlatok azért egymással is hatással vannak.Ha majd a jövőben valamelyiknek akárcsak az iránya is jelentősen megváltozik,már az befolyásolhatja a közelében lévőt,és így mind a domino változhat az egész.Véleményem szerint nem maradnak ezek az éghajlatok és áramlatok örökké,biztosan változni fognak.Hogy a Golffal mi lesz,azt nem tudhatjuk,ez tényleg rengeteg dologtól függ.Lehet,hogy amrad ilyen,mint most,de az is lehet,hogy 50 millió évvel később már nem is létezik majd,és helyette más lesz.Hiszen filózhatnak a geológusok,de bármi történhet a jövőben,ami módosítja aze lképzeléseket,mint mondjuk egy nagyobb meteorit ütközése a földbe.A Szahara megváltozását én azért nem venném biztosra,mert jelenleg az elsivatagosodás a feltörekvő,Magyarország is megy át a mediterrán éghajlatra már,de ez is az ember miatt van főleg.De ha emberi beavatkozás már nem is lenne 50 millió év múlva,akkor is ott van az Atacama meg a Namíb-sivatag,ott az földrajzi elheylezkedés-áramlatok egy abszolút szokatlan ¸¸éghajlatot˝ eredményeztek.Talán nem ártana újra megnéznem a filmet XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!