Baktérium "előállítás" és tenyésztés?
Hogyan lehetne tenyészteni baktériumokat, hogy azt később meg lehessen nézni mikroszkóppal. Előre mondom, hogy a baktériumokat először elő is kellene állítani...de hogyan?.Esetleg kémcsőben tenyészteni....Pl. papucsállatkát vagy zöld szemesostoros.....egysejtűeket?
A válaszokat előre is köszönöm.
előző vagyok
egyébként, ha fogsz egy kis húslevest, keversz bele zselatint, majd kiöntöd egy petricsészébe, megvárod míg megszilárdul, majd mondjuk a szájszegletedből vattával veszel egy kis mintát és rákened a táptalaj felszínére maguktól is kifejlődnek a bacik szép kis tenyészetté kb 1 hét alatt
Én annak a híve vagyok, hogy olyan szinten kell megválaszolni a kérdést, ahogy azt feltették.
Baktériumokat nem lehet teljes egészében előállítani, de DNS-t szintetizálni már igen.
A papucsállatka nem baktérium és a zöld szemesostoros nem baktérium.
Azt mondom, ha nincs immerziós mikroszkópod, (vagy objektíved) akkor teljesen felesleges is hozzákezdeni. (ha lenne, akkor szerintem nem kérdeznél ilyesmit).
Utánna kellene nézned a baktériumoknak.
Javaslom a hagyma alleveleinek a Lugolos festését, majd vizsgálatát.A nucleusokat sem fogod normális szinten látni, csak pontként.
Remélem, hogy segítettem, és ajánlom "A mikroszkóp használata" című könyvet Kótai Istvántól kezdő körben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!