Annak az anyagnak is kell tudni az előállítását, ami a természetben előfordul?
Ott nem előállításról, hanem kitermelésről beszélünk.
Persze, hogy tudni kell! Azt, hogy hogyan termelik ki és ott mire kell figyelni.
Mégis, mit gondoltál?
Köszönöm szépen!
2. válaszoló, ha csak ilyen stílusban tudsz írni, inkább nem kérek a segítségedből... A tankönyvünkben csak megemlítik, hogy hogyan keletkeztek az ásványi szenek és hogy vannak mesterséges szenek is, de az előállításuk nincs leírva. Csak ezért kérdeztem. Mellesleg ahogy utánanéztem, úgy látom, hogy tényleg nem is követelmény nekünk.
"ha csak ilyen stílusban tudsz írni, inkább nem kérek a segítségedből..."
Az életben ennél sokkal-sokkal durvább stílusokkal fogsz találkozni. Sokszor elvárják, hogy előre tájékozódj - még arról is, hogy miről kell tájékozódnod. Ha nem csinálod jól, esélyed sincs.
Persze nem mindenki fog lehordani téged, vagy kiabálni - egyszerűen csak nem kapod meg az állást, vagy kirúgnak - és nem fogod tudni, hogy miért.
A középiskolában azt próbálják megtanítani neked, hogyan kell magadtól tanulni és megkeresni az információkat - ezt próbálja valahogy számon kérni az érettségi.
Az érettségi az egy mese ehhez képest, mert ott azt nézik, hogy mit tudsz, és nem azt, hogy mit nem.
Bármit kérdezhetnek, aminek egy kicsi köze is van az anyaghoz - és neked tudnod kell mindenről 2-3 gondolatot mondani.
"A tankönyvünkben csak megemlítik, hogy hogyan keletkeztek az ásványi szenek és hogy vannak mesterséges szenek is, de az előállításuk nincs leírva"
Szénégetésről hallottál-e már?
Nem hiszem, hogy egyszer se említették.
A pár szó pedig itt azt jelenti, hogy hallottál már tőzegről, faszénről, kőszénről - és mindegyikről tudsz mondani valamit (koruk, keletkezési körülmények, fűtőérték: melyik a jobb, hol bányásszák - nem kell mindez, elég ha párat mondasz közülük). Meg a szénégetésről is, hogy az mi.
A mesterséges, orvosi szénről nem kell beszélned, mert azt nem tanultátok. Azért nem árt, ha tudod, hogy az is létezik és mire jó.
Te aztán alaposan eltértél a témától! Itt most nem az életről van szó, hidd el, van elég bajom, nem hiányzol hozzá még te is... Maradjunk annyiban, hogy nem ismersz te sem engem és én sem téged, így nem vagy a legalkalmasabb személy a kioktatásomra. Csak egy egyszerű kérdést szerettem volna feltenni a kémiával kapcsolatban.
Nyilván az a pár dolog, amit említenek a könyvben az az, hogy a természetes ásványi szenek hogy keletkeztek, mikor, miből és azt meg is tanultam. Ennyi érdekelt, hogy a mesterséges előállítás kell e, hisz nem írják róluk, csak az adszorpciót. Képzeld, nem hallottam még a szénégetésről! Annyira szeretem, amikor valaki így elszáll magától, ha ő tud valamit, a másik ember pedig nem. Mondjuk az a jó a gyakorikérdésekben, hogy itt tényleg meglátszik, hogy ki mit ér. Aki ilyen stílusban válaszol, mint te, az általában nem sok dologhoz konyít. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!