A földi mágneses mezejének hiányában gyengültek el fizikailag az űrhajósok?
Anno azt hittem, mert mintha azt mondták volna a History channelen, hogy a holdutazás után fizikailag a földi gravitáció hiánya miatt gyengültek el. Lehet rosszul tudtam, vagy az egy áltudományos film volt. Nem tudom, de most ezt olvastam :
Mint megannyi hasznos technikai és tudományos vívmány, a pulzáló mágnesterápia is NASA-fejlesztés. Azért volt szükség szimulálni a Föld természetes pulzálását, mert amikor az űrhajósok elhagyták a Föld mágneses mezejét, furcsa tünetek kezdtek úrrá lenni rajtuk. Kezdetben nem tudták pontosan, hogy mi okozza a rosszulléteket az asztronautáknál, de hamar rájöttek arra, hogy az űrkabinban minden életelemet biztosítottak, azonban a Föld mágneses mezőjét kifelejtették. Ez a felismerés vezetett oda, hogy kikísérletezzenek egy szerkezetet, amely képes előállítani a Föld természetes elektromágneses pulzálását. A terápia hamar átkerült a mindennapokba, mivel az ember olyannyira tönkretette a saját környezetét, hogy a Föld természetes eletromágneses terének jótékony hatását valamivel pótolnunk kellett a civil életben is.
Forrás : [link]
ez egy tanulmány ! Tudnátok linkelni infót, hogy a NASA milyen mágnesmatracot fejleszett ki anno ? Köszi :-)
Az emberi ingerületátvitel elektromos úton történik. Ebből következően nyilvánvaló, hogy az elektromágneses tér befolyásolja az emberi szervezetet. Az más kérdés, hogy milyen esetekben, hogyan, és milyen elektromágneses tér. E téren vannak eredmények, de nagyon előrehaladott ismeretekről még nem beszélhetünk.
Ennyiben van alapja a cikknek. De csak ennyiben! Egyébként pedig tudományos igényű cikknek (és másfajtáknak is) megvannak az elfogadott szabályai, tulajdonságai. Fentebb utaltak rá, e cikk szinte minden tudományos ismérvet nélkülöz, annál többet tartalmaz egy tudományosnak látszani kívánó kereskedelmi reklám ismérveiből. Aki ismeri ezeket a követelményeket, az ezt azonnal felismeri. Hivatkozást erre nem lehet adni, mert idevaló összefoglalások nem léteznek. Tudományos igényű cikk ismérveit akkor tudhatod meg például, ha egy ilyen kiadó feltételeit elolvasod. Ott leírják, mit hajlandók megjelentetni.
Nem a NASA fejlesztést vonom kétségbe, mindössze fölösleges időkidobásnak tartom végignyomozni, miképpen jutott el a cikk ehhez. A tartalmából és stílusából számomra világos, hogy az ok-okozati összefüggés mese habbal.
A mágnességnek valóban vannak élettani hatásai, de nem olyan erősségben, mint a Föld mágneses mezeje.
"Halpern és Vandyk kutatók egy 1965-ös kísérletben a mágneses mező hiányának következményeit vizsgálták. Mágneses tér nélküli környezetet állítottak elő, amelyben kísérleti egerek életét tanulmányozták. A kísérletben részt vevő egerek egyik csoportja egy éven keresztül el volt zárva a mágneses tértől, míg a másik csoport időnként hozzájuthatott. A mágnesességtől elzárt egerek a következő tüneteket mutatták: rövidebb élettartam, szövetszaporodás (ez nem feltétlenül rosszindulatú), terméketlenség, kannibalizmus, helyzetérzékelési zavarok"
A földi mágneses erőtér erőssége az egyenlítő környékén 0,3 Gauss, a sarkoknál 0,6 Gauss körüli.
Ezzel szemben például egy MRI készülék belsejében 10000-30000 Gauss van, és bár csak rövid ideig, de látható, hogy egy MRI vizsgálat alatt nagyobb mágneses hatás éri a szervezetet, mint a normál földi élete során egész életében.
Fentiek alapján elmondható, hogy bár kétségtelenül vannak élettani hatásai a mágneses térnek, de ezek messze nem olyan drámaiak, mint azt szeretnék velünk elhitetni. Azaz testi gyengeséget, "elgyengülést" nem fog okozni a mágneses tér hiánya, és a túlzott térerősségnek sincsenek ilyen fajta észrevehető hatásai.
Mindazonáltal a mágneseket valóban alkalmazzák a gyógyászatban, mégpedig a fizikotherápia területén. Reumatikus problémák esetén szokták alkalmazni, de ott is a Föld mágneses terénél több ezerszer nagyobb térerővel, ami megint csak azt jelzi, hogy a Föld saját mágnesessége fiziológiai szempontból nem sok vizet zavar.
Ha teljesen eltűnne, annak sem lennének ilyen szempontból súlyos következményei. Annál számottevőbb lenne viszuont a Földre zúduló részecskezápor hatása! :-)
Pedro
Köszi a hasznos válaszokat ! :-)
Úgy tudom, hogy a pulzáló mágneses mező, javítja a mikrokeringést ! Sőt... Az érfalakat csak az képes kitisztítani a lerakódásoktól, erre még a gyógyszerek, semmi sem képes. Továbbá az oxigénhiányos körenyezetben (stressz, rossz kaják) összetapadt vörösvérsejteket is szétválasztja. ezt orvosok kimutatták és ezáltal több vitamin és tápanyag jut el a sejtekhez, így jobban javúl a szervezet.
Egy kicsit túlmisztifikálod ezt a mágnesesség témát. Ez nem csodaterápia.
Elcsépelt dolog, de nem a csodaszerekben kéne keresni a megoldást amikor már baj van, hanem megelőzni azt.
Pl. az általad is említett rossz kajákat kerülni, rendszeres testmozgást végezni, ennél jobb gyógyszert egyelőre nem találtak.
pedró : Fentiek alapján elmondható, hogy bár kétségtelenül vannak élettani hatásai a mágneses térnek, de ezek messze nem olyan drámaiak, mint azt szeretnék velünk elhitetni. Azaz testi gyengeséget, "elgyengülést" nem fog okozni a mágneses tér hiánya, és a túlzott térerősségnek sincsenek ilyen fajta észrevehető hatásai.
De nézd csak : Ingyen tesztelhetik a résztvevők a NASA által kifejlesztett gyógymódot az IMPULSER egészségnapokon.
forrás : [link]
Azt írja és van video is, hogy azokban a mikrokapillárisokban amelyekben eddig nem keringett vér csak csak alig alig, azt kitosztította úgy hogy már rendesen kering és a stressztől, meg rossz kajáktól összetapadt vörösvérsejteket is szétválasztotta a PEMF !!
Azért ez nem semmi ! Az érfalakon levő lerakódást csak ez tudja leszedni.
Ezt a videot nézdmeg pdró ! http://www.youtube.com/watch?v=nQxZb5SkwBo
Geomágneses frekvenciagenerátorokat fejlesztett kia NASA, ezt írja.
Az űrhajósok (pl az ISS-en) még bőven a magnetoszférán belül keringenek.
Szerintem ezt összekeverik az u.n. Schumann-rezonanciákkal
én ezekről hallottam hogy van valami élettani hatása és hogy az űreszközökön mesterségesen kell ezt előállítani.
Ez egy áltudósok és csalók körében is felkapott téma, ezért nem vagyok benne biztos, hogy ez igaz, vagy csak legenda. Örülnék ha valaki tudna mondani egy hiteles forrást.
A gravitáció hiánya és az IDŐ lassulása valamint a kozmosz durva töltéseinek az űrhajóba jutása is árt az asztronautáknak.
aki pedig azt írta hogy a földi-mágneses sugárzásnak semmilyen hatása nincs az nagyon téved.
A gravitáció és a mágnesesség teremti meg a Nagy IDŐT, mint élethez szükséges Tér-feszültséget-- ez visszahat a testben meglévő biológiai időre.
Ha nem lenne aktív a bolygónk, vagy is nem lenne gravitációs Energia kisugárzása és azt nem keresztezné a mágneses kisugárzás mozgása, akkor az idő megszűnne és az élet előbb utóbb kipusztulna! Ennek a Két Energiának köszönheti az élet hogy keletkezett és hogy létezhet!
A mágneses gyógymódok csak akkor jók ha nem erősebbek feszültségben a test mágnesességének feszültségétől, különben ártalmassá válhat!!
Halpern és Vandyk kutatók egy 1965-ös kísérletben a mágneses mező hiányának következményeit vizsgálták. Mágneses tér nélküli környezetet állítottak elő, amelyben kísérleti egerek életét tanulmányozták. A kísérletben részt vevő egerek egyik csoportja egy éven keresztül el volt zárva a mágneses tértől, míg a másik csoport időnként hozzájuthatott. A mágnesességtől elzárt egerek a következő tüneteket mutatták: rövidebb élettartam, szövetszaporodás (ez nem feltétlenül rosszindulatú), terméketlenség, kannibalizmus, helyzetérzékelési zavarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!