Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik népcsoport genetikailag...

Melyik népcsoport genetikailag a legerősebb, melyik a leggyengébb fizikailag?

Figyelt kérdés

2012. dec. 25. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha pl a sportokat nézzük, akkor a világ legerősebb embere versenyek alapján úgy tűnik inkább fehér-dominancia van. Ez persze lehet kulturális gyökerű is, bár szerintem volt ideje/lehetősége bekapcsolódni mindenkinek ebbe a sportba.

Ha viszont küzdősportokat nézünk, ahol a cél az ellenfél harcképtelenné tétele, akkor úgy tűnik hogy nincs különbség: feketék, fehérek, koreaiak, japánok, meg egzotikusabb népek is ki tudnak állítani nagyon jó harcosokat.

2012. dec. 25. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a legjobbakat kell összehasonlítani, hanem az átlagokat.
2012. dec. 25. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:

az átlagot tényleg jobb volna összehasonlítani, de azt így számítógép mögül nehezebb :)

Ráadásul hozzá kellene számolni akkor az átlagoknál azt hogy mennyire jól táplált egy nép, mennyire egészséges, mennyire van szabadideje, ilyesmi. Szal nehéz.

Az élsportolókról legalább feltételezheted, hogy optimálisan étkeznek, rendszeresen sportolnak.

2012. dec. 25. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
hát...a négerekről annyit tudok, hogy gyakoribbak náluk a szív és érrendszeri betegségek. a japánoknál magasabb a gyomorrák előfordulása.
2012. dec. 26. 09:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem elképzelhető az, hogy Eurázsiában az oroszok viszik a prímet, míg a kínaiak a legutolsók. (Ezt egy rokonom mesélte, aki jelenleg is a francia légiónál szolgál.)
2012. dec. 26. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!