Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A földi mágneses mezejének...

A földi mágneses mezejének hiányában gyengültek el fizikailag az űrhajósok?

Figyelt kérdés

Anno azt hittem, mert mintha azt mondták volna a History channelen, hogy a holdutazás után fizikailag a földi gravitáció hiánya miatt gyengültek el. Lehet rosszul tudtam, vagy az egy áltudományos film volt. Nem tudom, de most ezt olvastam :

Mint megannyi hasznos technikai és tudományos vívmány, a pulzáló mágnesterápia is NASA-fejlesztés. Azért volt szükség szimulálni a Föld természetes pulzálását, mert amikor az űrhajósok elhagyták a Föld mágneses mezejét, furcsa tünetek kezdtek úrrá lenni rajtuk. Kezdetben nem tudták pontosan, hogy mi okozza a rosszulléteket az asztronautáknál, de hamar rájöttek arra, hogy az űrkabinban minden életelemet biztosítottak, azonban a Föld mágneses mezőjét kifelejtették. Ez a felismerés vezetett oda, hogy kikísérletezzenek egy szerkezetet, amely képes előállítani a Föld természetes elektromágneses pulzálását. A terápia hamar átkerült a mindennapokba, mivel az ember olyannyira tönkretette a saját környezetét, hogy a Föld természetes eletromágneses terének jótékony hatását valamivel pótolnunk kellett a civil életben is.

Forrás : [link]

ez egy tanulmány ! Tudnátok linkelni infót, hogy a NASA milyen mágnesmatracot fejleszett ki anno ? Köszi :-)

2013. ápr. 12. 23:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Hetet havat összehord a cikk. Fele se igaz.

Gravitációt pedig ne keverd a mágneses mezővel.

A fizikai gyengülést nyilván a gravitáció hiánya okozta.

A mágneses mezőt pedig még nem sikerült károsítanunk, nagyon nincs beleszólásunk a létrejöttébe.

2013. ápr. 13. 00:00
 2/19 A kérdező kommentje:
Én nem keverem ! Éppen azt írtam, hogy tudtom szerint a gravitáció hiánya okozta és semmi köze nem volt a mágnességhez. de Én nem értek ehhez. Nem vagyok NASA kuató. Tudnátok linkelni mi volt az a matrac vagy valami amivel ez a betegség elmúlt?
2013. ápr. 13. 00:03
 3/19 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

A Föld természetes elektromágneses tere most is megvan, minden jótékony hatásával együtt, és köszöni, jól érzi magát.

Helyi mágneses anomáliák mindig vannak (voltak is), és időnként felröppen valami hír arról, hogy a mágneses tér vészesen lecsökkent, de aztán valaki más is megméri, az pedig stabilnak és jónak találja - szóval a fene tudja, hogy mi az igazság, de az iránytű még mindig működik...

Az első filmnek higgy, az volt a tudományos, az űrhajósok valóban a gravitáció hiánya miatt gyengültek el, ezt már Gagarin óta tapasztalták. És nem csodamágnesekkel oldották meg a problémát, hanem testmozgással. Bizony az űrhajósoknak odafenn minden napra testgyakorlás van előírva.

A pulzáló mágnesterápia pedig szerintem sokkal inkább az üzletről(pénzbeszedésről) szól, mint a tudományról. Minél többet olvasok utána, nekem annál inkább egy újabb szemfényvesztésnek tűnik a dolog.

[link]

2013. ápr. 13. 00:03
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszi ezt a szkeptikus fórumot nem ismertem. Ez a doktor egy főorvos, azért gondoltam, hogy jobban tudja. Tévedtem ? Lehet hogy te tévedsz?

Nem tudnál linkelni arról a NASA féle fejlesztett készülékről ? Akkor megtudjuk, hogy a gravitáció vagy a mágnesség hiánya okzta ezt.

Már hallottam máshol is, hogy a földi mágneses mező a felére csökkent és ez okoz bajokat, betegséget. Pólusváltás is emiatt van. Nem?

2013. ápr. 13. 00:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudni, hogy főorvos-e egyáltalán, én csak egy cikket látok komoly állításokkal és nulla forrásmegjelöléssel, ezért én 1 percig sem tudom komolyan venni.

Amúgy érdekes, hogy az űrhajósok rosszullétére hivatkozva állítják a mágneses impulzusok szükségét. Mivel nekik, ha kellett egyáltalán, azért kellett mert a Földön kívül voltak. Te szerintem nem akarod elhagyni a bolygót, bár lehet tévedek, de szerintem te a Föld mágneses mezején belül fogod leélni az életed.

Arról se olvastam, hogy a Föld mágneses mezeje valóban felére csökkent volna és ez gondot okozott volna.

Amúgy téved, ez nem tanulmány(annak röhej lenne), maximum egy cikk, de inkább egy gagyi reklám.

2013. ápr. 13. 00:19
 6/19 anonim ***** válasza:

Még mielőtt gyanakodva fogna hozzá az olvasáshoz, tisztázzuk most mindjárt, hogy nem eladás a célom.

Vicces, hogy ez az első mondat, mert a legtöbb gagyi eladó így kezdi.

2013. ápr. 13. 00:20
 7/19 A kérdező kommentje:
Az igaz, amit írt, hogy a föld mágneses mezeje pulzáló ? Síma hűtőmágnes már nem is jó neki gyógyításra?
2013. ápr. 13. 00:28
 8/19 A kérdező kommentje:
Ezt találtam most még [link]
2013. ápr. 13. 00:30
 9/19 anonim ***** válasza:
94%
a Föld mágneses tere nem pulzál, és a NASA nem fejlesztett ki semmiféle mágneses készüléket az űrhajósok és senki számára. A mágneses tér semmilyen hatással nincs a szervezetre, legalább is olyan szintem, amilyenen ezek a csodaszerkezetek működnek. Nem enyhíti az ízületi fájdalmakat, nem gyógyítja rákot, nem regenerálja a sejteket és nem csinál semmi hasonlót. Ahogyan a bioptron lámpa sem, és semmi egyéb kuruzslás.
2013. ápr. 13. 00:44
 10/19 A kérdező kommentje:
Na, de a korházakban egy csomó ilyen ágyat használnak gyógyításra ! Magánrendelőben is.
2013. ápr. 13. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!