Mire jó egy nanoűrhajó?
Itt te tévedsz.
Nem hármas számrendszerben történik a számolás.
A 0 és az 1 egyszerre való felvétele, nem egy harmadik értéket jelent. Elnéztem én is. :)
A 0 és a 1 es állapot lineárkombinációját veheti fel
azaz alfa*|0>+beta|1> a "harmadik" állapot.
ahol |alfa|^2+|beta|^2=1 feltételnek mindig teljesülnie kell.
Ez egy három qubites regiszter állapotai:
"Egy kvantum regiszter leírásához exponenciálisan növekvő számú komplex szám szükséges (a fenti 3-qubites regiszter leírásához komplex szám szükséges). A valamely kvantumállapot becslésére szükséges klasszikus bitek száma a qubitek számával exponenciálisan nő. Egy 300 qubites kvantum regiszterhez 10^90 nagyságrendű klasszikus regiszter szükséges, ami több, mint ahány atom van a megfigyelhető világegyetemben [5]"
Még nagyon gyerek cipőben jár ez a tudomány. A hibákat úgy kell kiküszöbölni, hogy sokszor elvégzik egymás után a mérést.
Amúgy sztem elég lenne néhány nanogramm méretű számítógépet ("űrhajót" készíteni.
Ez kellően nagy feszültséggel még pont fel lehet gyorsítani legalább a fénysebesség 10-30%-ra
Hiszen az űrhajó sebessége nem relativisztikus esetben legyen a fénysebesség 10 százaléka. Töltése legyen az elemi töltés egy milliószorosa. Ebben az esetben a gyorsító feszültség 10^12 V körül kéne, hogy legyen, ez még ha határeset is de elképzelhető, hogy emberi technológiával megoldható. . Ezt föld körüli pályáról kilőve értelemszerűen 47 év alatt érné el a legközelebbi csillagot. Azaz 52 év múlva kapnánk a csillagról és annak bolygóiról közvetlen adatokat is. Már mint egy űrszonda. Ha nem is tudod elfogadni a teleportációt mint hogy ez lehetséges lenne.
De ha képes saját magának a reprodukálására, akkor pedig korlátlan lehetőségei lennének. Persze messze vagyunk még ettől. Hiszen a kvantumszámítógépektől is. Hiszen azért egy nanogramm méretű számítógép előállítása elég nehéz feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!