Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mire jó egy nanoűrhajó?

Mire jó egy nanoűrhajó?

Figyelt kérdés
Michio Kaku - A lehetetlen fizikája c. könyvében olvasom ezt a lehetőséget. Az előnye, hogy fénysebesség közelébe gyorsítható, mint a részecskék. De végülis mire jó, hiszen ember szállítására nem, tehát csakis információt továbbít lényegében, de arra meg a fény is jó.

2013. ápr. 11. 08:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
bittel összehasonlítva nagyságrendileg ugyanannyi! nem értem miről beszélsz. 300 qbit annyit tárol mint 400 bit. És? ez csak annyi hogy 2-es vagy 3-as számrendszerben tárolsz. Az információ tartalomat ne keverd össze a lehetséges tartalmak számával. Ez utóbbi mindig csillagászati szám, pl. az összes lehetséges DND szekvencia ennél sokkal de sokkal de sokkal de sokkal de sokkal de sokkal több.
2013. ápr. 11. 13:10
 12/19 A kérdező kommentje:
bocs DND = DNS akart lenni.
2013. ápr. 11. 13:11
 13/19 anonim ***** válasza:

Itt te tévedsz.

Nem hármas számrendszerben történik a számolás.

A 0 és az 1 egyszerre való felvétele, nem egy harmadik értéket jelent. Elnéztem én is. :)

A 0 és a 1 es állapot lineárkombinációját veheti fel

azaz alfa*|0>+beta|1> a "harmadik" állapot.

ahol |alfa|^2+|beta|^2=1 feltételnek mindig teljesülnie kell.

2013. ápr. 11. 13:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Ez egy három qubites regiszter állapotai:

[link]

"Egy kvantum regiszter leírásához exponenciálisan növekvő számú komplex szám szükséges (a fenti 3-qubites regiszter leírásához komplex szám szükséges). A valamely kvantumállapot becslésére szükséges klasszikus bitek száma a qubitek számával exponenciálisan nő. Egy 300 qubites kvantum regiszterhez 10^90 nagyságrendű klasszikus regiszter szükséges, ami több, mint ahány atom van a megfigyelhető világegyetemben [5]"

2013. ápr. 11. 13:31
 15/19 anonim ***** válasza:
A dns szekvencia 1 gigabyte információjával meg nem értem miért vagy kiakadva. Ma bármely pendrive tud ennyit tárolni.
2013. ápr. 11. 13:32
 16/19 anonim ***** válasza:
És még egyszer mondom nem dns-t kell átküldeni, hanem azt, hogy éppen hány ezer atomon végezzen spin mérést a készülék.
2013. ápr. 11. 13:33
 17/19 A kérdező kommentje:
valóban lineárkombinációkról van szó, ezért volt rossz a példád, amit én egy hasonlóval hasonlítottam össze, de mindegy, ebbe annyira nem is érdemes belemenni. Én azt gondolom, hogy ez elmés megoldás lehet, de csak elvi, mert a gyakorlatban mindig van hiba, zaj, pontatlanság, és a káoszelmélethez hasonlóan az információ szerintem egy Ljapunov exponenssel leírható módon elfolyik. De igazából nem értek hozzá, csak ez az intuicióm.
2013. ápr. 11. 13:42
 18/19 anonim ***** válasza:

[link]

Még nagyon gyerek cipőben jár ez a tudomány. A hibákat úgy kell kiküszöbölni, hogy sokszor elvégzik egymás után a mérést.

2013. ápr. 12. 08:33
 19/19 anonim ***** válasza:

Amúgy sztem elég lenne néhány nanogramm méretű számítógépet ("űrhajót" készíteni.

Ez kellően nagy feszültséggel még pont fel lehet gyorsítani legalább a fénysebesség 10-30%-ra

Hiszen az űrhajó sebessége nem relativisztikus esetben legyen a fénysebesség 10 százaléka. Töltése legyen az elemi töltés egy milliószorosa. Ebben az esetben a gyorsító feszültség 10^12 V körül kéne, hogy legyen, ez még ha határeset is de elképzelhető, hogy emberi technológiával megoldható. . Ezt föld körüli pályáról kilőve értelemszerűen 47 év alatt érné el a legközelebbi csillagot. Azaz 52 év múlva kapnánk a csillagról és annak bolygóiról közvetlen adatokat is. Már mint egy űrszonda. Ha nem is tudod elfogadni a teleportációt mint hogy ez lehetséges lenne.

De ha képes saját magának a reprodukálására, akkor pedig korlátlan lehetőségei lennének. Persze messze vagyunk még ettől. Hiszen a kvantumszámítógépektől is. Hiszen azért egy nanogramm méretű számítógép előállítása elég nehéz feladat.

2013. ápr. 12. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!