Szerintetek lehetséges lesz valaha is az, hogy egy gyereknek két apja legyen?
Kiemelted a kérdést, tehát további válaszokat vársz. Tessék: Szerintem soha nem lesz lehetséges, néhány éven belül pedig biztosan nem, főleg Magyarországon. Úgyhogy ne reménykedj...
Az előző válaszokkal kapcsolatban pedig: definíció kérdése, hogy mi természetellenes és mi nem az. A homoszexualitás megtalálható az embereknél és néhány állatfajnál, ilyen értelemben nem természetellenes, de a szaporodási ösztönt, az utódnemzést figyelembe véve már az.
"szaporodási ösztönt, az utódnemzést figyelembe véve már"
a kettőt ne keverd. ha valaki meleg és szeretne gyereket, akkor van ösztöne. ha pedig az utódnemzés hiánya természetellenes, akkor a meddők is természetellenesek.
Elég komoly szinten állunk már a géntechnológiában, én is épp ezt tanulom.
Nem, nem kell lenézni, mert indexes cikk. Elő kell keresni az eredeti tanulmányt. Google.
Szóval, igen, lehetséges lesz, és nem is a oly távoli jövőben. A kérdés csak az "erkölcs".
@ 12.:
<"szaporodási ösztönt, az utódnemzést figyelembe véve már"
a kettőt ne keverd. ha valaki meleg és szeretne gyereket, akkor van ösztöne. ha pedig az utódnemzés hiánya természetellenes, akkor a meddők is természetellenesek.>
Olyannyira nem keverem a kettőt, hogy nem is választottam szét, kvázi egységként kezeltem. (Nincs közöttük az ÉS kötőszó.)
Megpróbálom másképp leírni, egy kis magyarázattal:
A nemi ösztön célja eredetileg az utódnemzés, azaz a szaporodás, ezzel pedig a fajfenntartás volt; az állatoknál ez jelenleg is így van, és ez az ösztön náluk csak időszakosan működik. Az embernél viszont állandóan működik az ösztön, és az évszázadok-évezredek folyamán változás történt a célt illetően: már nem ez az elsődleges, azaz háttérbe szorult.
De ez nem azt jelenti, hogy szét lehetne választani az ösztönt és az eredeti/elsődleges/egyik célját, hiszen a cél kizárólag meghatározott feltételek és körülmények között valósulhat meg: két különböző nemű ember részvételével. Tehát itt ok-okozati összefüggés van: egy férfi és egy nő között a nemi ösztön - normális esetben - szükséges és elégséges feltétele az utódnemzésnek.
A kivétel, azaz a "nem normális eset" a meddőség, ami ugyebár a szervezet valamely részének nem megfelelő működése; a WHO értelmezésében az egészség (részleges) hiánya a betegség. A meddők tehát nem természetellenesek, hanem egyszerűen betegek.
A nemi ösztön irányultsága tehát döntő az utódnemzés mint cél elérését illetően; azonos neműek közötti szexuális kapcsolatban evidensen kizárt a szaporodás, tehát ilyen értelemben természetellenes a homoszexualitás.
Hát szerintem a szexnek nem egyedüli célja az utódnemzés, állatoknál sem:
Másrészt pedig a homoszexualitás nem lehet természetellenes, mert a természet része: több száz állatfajnál figyelték már meg. Szóval, nem emberi találmány. :)
Kérdező, ki állította azt, hogy EGYEDÜLI cél lenne az utódnemzés? Vagy hogy a homoszexualitás csak az embernél figyelhető meg?
Olvasd el még néhányszor a válaszomat, légy szíves, addig, amíg meg nem érted; és ne magyarázz bele olyasmit, amit én nem írtam.
Ha pedig feleslegesen használtál vesszőt az első mondatodban, amitől megváltozott az értelme, akkor sem releváns, mivel egyetlen egy állatfaj áll szemben kivételként a több százezerrel, ez teljesen jelentéktelen arány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!