Mi a kettős S-görbület jelentősége a gerincoszlopban?
hát, mintha az osztálytársamat hallanám xd. a tanmenettől elszakadva tartunk itt, úgyhogy ha tanár tanította ezt, akkor lehet h ismerlek xd.
a legfontosabb szerepe az koponya szerveit ért rezgések, ütődések csillapítása.
Tudod ezt minden tanár így tanítja, de egyetemi szinten is... Nem ismerjük egymást.
A válaszomban nem választottam szét a két feladatkört, ha ÉRTŐ olvasással próbálkozol rájössz Te is.
A szerveket sem kell félteni megoldják a saját rezgéscsillapításukat lásd koponyaűri folyadék, rugalmas kötőszövet...
A kérdező megkérdezte mi értelme van a kettős S alaknak, majd az egyik feladatkört le is írta a saját kérdésében úgyhogy nem értem miért írod le megint ugyanazt neki...
A válaszom a kérdezőnek: A rezgéscsillapítás mellett (amit Te is írtál) továbbra is a megnövelt teherbíró képesség a jelentősége.
Esetlegesen hozzátenném, a teljes gerincoszlopon különböző magasságokban különböző tömegű szervek lógnak. Deréktól fölfelé ott lóg az egész emésztőrendszer és a bordák által körbefogott nagy kupac szerv. Az egész hóbelevancnak a súlypontja álló helyzetben a talp felett kell hogy legyen, különben orra buknánk.
Derék felett a gerincoszlop hátraível, hogy a test keresztmetszetének súlypontja jó helyen legyen.
Ejha! 5 év után? :D
Az információ nem vész el, csak vár. :D
Ó, hát ez abszolút rekord szerintem. Az eddigi csúcstartó 1 év 9 hónap után jelentkezett, ha jól emlékszem. :D
BW
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!