Pendulum92 kérdése:
A víz forralásával mekkora nk csökkenés érhető el?
Figyelt kérdés
Múlt héten az egyetemen hallottam, hogy forralással lehet ugye lágyítani vizet.
Így volt a dián: termikus vízlágyítás(2-3nk)
Nem emlékszek, hogy úgy értethette-e hogy 2-3 nk-ra viszi le a keménységet, vagy 2-3 nk-val?
2013. márc. 13. 20:34
1/2 Silber válasza:
Ez az adott víz típusától függ. De a 2-3 nk már nagyon-nagyon lágy víznek számít, így inkább 2-3 nk-val csökken a mértéke.
2/2 anonim válasza:
A vízben forralással a hidrogénkarbonátok bomlanak fel és amennyi felbomlik annyival csökken a nK.Ha sok Ca Mg hidrogénkarbonát van a vízben akkor lehet akár 10nK fokot is csökken a keménység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!