Milyen sebekből vérzik az evolució elmélet? Van ennek szakirodalma is?
"megköszönnék, hogy időt szán rá Péter"
Azt köszönjük meg, hogy hazugságokat terjeszt?
@Péter (14):
"- A biogenezis törvénye, ami kimondja, hogy élet csak életből származik, "
Ilyen törvény nincsen, legfeljebb te és a hozzád hasonlóak képzelik így. A kérdés irányából pedig irreleváns, mert az evolúció nem foglalkozik az élet keletkezésével (az az abiogenezis), sőt, még nem élő rendszerekben is vannak evolúciós folyamatok.
"- A szerzett tulajdonságok nem örökíthetők át, "
Ezt mondja a genetika is. És tényleg nem. Nem tudom, ez mióta probléma, szerintem rossz könyvet olvastál. Javaslom kezdésnek a Fajok eredetét, utána meg mondjuk az Önző gént.
"- Mendel törvényei, miszerint a gének pusztán átrendeződnek egyik generációtól a
másikig, "
Mondom, hogy rossz könyvet olvastál. Mendel törvényei a tulajdonságok megjelenéséről és az öröklődési mechanizmusokról szólnak.
"- A természetes kiválasztódás nem képes új fajokat alkotni, "
Mit értesz faj alatt? Egyébként magában nem, de a mutációval és reprodukcióval igen.
"- A mutáció minden esetben káros, néhány értelmetlen és halálos, egyetlen megfigyelt
mutáció sem volt hasznos, "
Lásd még: sarlós vérszegénység, laktáz enzim, stb... A mutáció ugyanis változást jelent csak. Még te is mutáns vagy a szüleidhez képest, mégis, milyen vidáman életben maradtál...
"- Az összetett molekulák és szervek kialakulásának lehetetlensége "
Elsőre Miller-Urey kísérlet elég csattanós választ adott, ezt csak fokozták az ismétlései. A második kissé hosszadalmasabb folyamat, nehéz egy ember életében megfigyelni, de ez még nem cáfolja.
"- A teljesen kifejlődött szervekben található tervezettség, "
Ezt értelmezd, légy szíves. Én ugyanis csak esetlegességet látok.
"- A világosan megkülönböztethető típusok, kontra átmenetek hiánya "
Akkor javaslom, nézd az időbeli dinamikát, mondjuk a ló evolúcióját. De bármelyik másik "fajt" is nézheted.
"- Az alturizmus fogalma, amely ellentétes az evolúcióval "
Ehhez képest egészen jól lehet értelmezni evolúciós szempontból. Nem értem, miért gondolod/játok ellentétesnek.
"- A nyelvek kialakulásának kérdése "
Nem evolúciós folyamat. Legfeljebb annyiból, hogy sikeresebb az a csoport, amelyikben hatékonyabban tud információt átadni az egyik egyed a másiknak (altruizmus rulez!), erre a beszéd felettébb alkalmas. Mondjuk így értelmezhető az is, hogy miért van annyiféle nyelv...
"- A beszéd kialakulásának kérdése "
L.: fentebb.
"- A kódok és programok, egyáltalán az információ kialakulásának kérdése. "
Kódok? Programok? Információ? Hol van az információ? Hogyan észleled? Hogyan méred?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!