A férfiak azért okosabbak, mert a neokortexükben több neuron van?
Figyelt kérdés
2013. márc. 3. 18:11
1/25 anonim válasza:
Aztat nem tudom hogy mi, csak azt hogy okosabb vagyok.
52F
3/25 anonim válasza:
Szerintem is okosabbak.
Sokkal több közismert férfi tudós van.Én például 5-nél többet talán fel sem tudnék sorolni női tudósokból,akik tényleg el is értek valamit.
4/25 anonim válasza:
3: Ez nem jelent semmit. A férfiaknál több kiemelkedően okos ember van, de viszont az extrém alacsony IQ-val rendelkezők között is több van, nagy átlagban viszont nem okosabbak. Vannak egyes területek, amin az átlag férfi jobban teljesít mint egy átlag nő, és fordítva is viszont.
5/25 anonim válasza:
A ferfiak logikai gondolkodasuak a nok inkabb emocionalis es a tudomanyokhoz, az osszefuggesek megertesehez az elobbi kell. Ez a gondolkodasmod kozti kulonbseg tetten erheto a mindennapokban, a logikai gondolkodasmodot kovetelo szakmakban ezert van sokkal tobb ferfi is mint no.
6/25 A kérdező kommentje:
NEN az a kérdés, hogy miért okosabbak, és milyen területen! Valaki válaszoéna a kérdésre? Nyilván azokról a területekről beszélek, amikben jobbak a férfiak, tehát definíció szerint kár vitatkozni azon, hogy ezt okosságnak nevezzük-e? A kérdés, hogy ezeken a területeken azért jobbak-e mert nagyobb a neokortex neuronmennyisége, vagy ennek ehhez nincs köze. És kérem olyasvalaki válaszoljon, aki ért is hozzá. Előre is köszönöm.
2013. márc. 3. 19:02
7/25 anonim válasza:
Nem azért, hanem azért, mert más felépítésű az agyuk, és más az érdeklődésük. Jobban érdeklődnek a matematika és a gépek iránt, mint a nők.
8/25 anonim válasza:
Eddigi tudtommal az agysejtek számában nincs különbség, sem az agy méretében (csak a koponya méretében, de az irreleváns).
9/25 A kérdező kommentje:
akkor rosszul tudod mert 3 milliárdnyi különbség van a neuronok számában a neokortexben. azt nem tudom hogy az agy más részén ezt behozzák-e a nők.
2013. márc. 3. 23:44
10/25 Wadmalac válasza:
Miért kék a fű? Miért zöld az ég?
A kérdés önmagában két tévedésen alapul:
1. a férfiak okosabbak
2. az agysejtek konkrét száma egyértelműen és arányosan utal a magasabb intelligenciára
A két pont egyike sem bizonyított tény, legfeljebb megalapozatlan, illetve pártos (vagyis hamis) statisztikából eredő elmélet.
Megalapozatlan, sőt valótlan megállapításról megkérdezni, hogy miért van úgy, nincs értelme, mert nincs úgy.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!