Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha visszamegyünk a múltba és...

Ha visszamegyünk a múltba és megváltoztatunk valamit mi lesz a jelenünkel?

Figyelt kérdés

szerintem két opció lehetséges.

1.A jelen átalakul

2.A jelen megmarad ahonann viszamentünk a multba és folyatotid az a világ mig egy másik idősikba egy alternatív (a másikhoz képest alternatív) jelenbe érkezel azaz a módositotba.

Szerintetek?

2013. febr. 22. 13:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"A kauzalitás szerintem nem borulna fel. Ezt kifejtenéd bővebben miért gondolod így?"

Azért, mert ha visszamennél a múltba, akkor előbb történne az okozat, mint az azt kiváltó ok. Ennek pedig nincs értelme, mert akkor az okra már nem is lenne szükség, ami viszont az okozat elmaradását kellene maga után vonja.

2013. febr. 22. 14:29
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen,habár ezt nem tudjuk (de nem is ez a kérdés :)) bizonyitani 100%-ig de nem biztos hogy nem lehetséges (csak nagyon valoszínű hogy nem lehetséges) és az sem biztos felborulna a kauzalitás elve mivel akkor az teljesen elképzelhetetlen hogy abban az alternatív világban az okozat lenne az "új" ok ? Szerintem nem elképzelhetetlen,hogy nem lehetséges nem hinném ha lehetséges lenne akkor az univerzum elpusztulna vagy felborulnának a természeti törvények ,a kauzalitás elve stb...mivel egy ok a jelenünkben rengeteg alternatív okozatott szülHETNE. De am tényleg nem ez volt a kérdés, nem arról akartam vitázni hogy lehetséges-e ha igen mért ha nem miért nem...
2013. febr. 22. 14:38
 13/16 A kérdező kommentje:
De am valaki elején adott egy választ hogy szerinte is a 2. lehetőség lehetséges ha lehetséges (:-)) ,hát szerintem is , habár bizonyitani ezt sem lehet csak ha lehetséges valoszinübb a 2. opció. De már nem is érdekel annyira,szóval lezártnak tekintem a kérdést ,köszi a válaszokat.
2013. febr. 22. 14:41
 14/16 A kérdező kommentje:
De am egyszerübben válaszolva szerintem a kauzalitás problémáját a multiuniverzum elmélet megoldja.
2013. febr. 22. 14:45
 15/16 anonim ***** válasza:

" akkor az teljesen elképzelhetetlen hogy abban az alternatív világban az okozat lenne az "új" ok ?"

Igen, teljesen elképzelhetetlen. Épp ez a lényege a kauzalitás elvének, hogy az ok mindig megelőzi az okozatot, ÉS a kettő nem felcserélhető.

2013. febr. 22. 14:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Na. 2013 elején megbánod, hogy tavaly tavasszal megismerkedtél ezzel a szép és kedves lánnyal, akiről azóta kiderült, hogy tök pszichopata.Eszedbe jut, hogy nemrég a piacon vetté' egy időgépet, és ez a legjobb alkalom, hogy végre kipróbáld. Be is állítod tavaly nyárra, arra a napra, amikor inkább most már ne találkozzatok. Jól el is kerülöd, és közben pontosan emlékszel, hogy mi is lett volna, ha mégis találkoztatok volna. Utána jössz rá, hogy te ugyan elkerülted a találkozást, de a tavalyi önmagad ebből igazán semmit nem tudott meg. Szólsz neki, elhiszi, lepattintja a csajt, és együtt várjátok, hogy megvehessétek az időgépet, amivel ő ugyanúgy visszamegy... Vajon az emlékeid változnak a változtatásokkal? Hova megy vissza a másik te? Nem lesztek utána hárman??

Az idő így külön nem létezik. Ez csak egy jó gyűjtőfogalom az események sorrendiségének és ciklikus jelenségekhez viszonyításának hétköznapi tapasztalaton alapuló egyszerüsítésére... Változás és kölcsönhatás van, az idö fogalma kissé háztartási ide.

2013. febr. 23. 17:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!