Lenmag bevételekor a gyomor savas közegében a kéksavat felszabadító lináz enzim inaktiválódik. Igaz-e ez?
Figyelt kérdés
2013. febr. 19. 22:09
1/4 anonim válasza:
De jó, hogy mondod! Én is pont erre gondoltam!
:))
2/4 anonim válasza:
Mi a bré az a 'kéksav'? És rákeresve hiteles oldalakon nincs igazán referencia "lináz" nevű enzimre.
Liáz valóban van a lenmagban, és ezek az enzimek valóban résztvesznek cianogén reakcióban, de kétlem, hogy evésekor ez bármiféle relevanciával bírna. Itt az enzim adatlapja: [link]
Van egy csomó referencia, akit érdekel, az utána mehet. A magyar oldalakon persze a szokásos ezo-bio halandzsa. Ne vedd komolyan.
3/4 anonim válasza:
A kéksav a ciánhidrogén triviális neve.
4/4 anonim válasza:
"A kéksav a ciánhidrogén triviális neve."
Isten bizony most hallottam életemben először! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!