Hol találhatok olyan táblázatot vagy adatot, ami azt gyűjti össze, hogy bizonyos enzimek (vagy egyéb biomolekulák) milyen pH-n működnek, illetve hol optimális a működésük?
Figyelt kérdés
Ilyesmire gondolok például: "Ahogy más enzimek, az amilázok is csak egy bizonyos pH-tartományban, 3,5 - 9 pH-n működnek. Az aktivitási optimum az amiláz eredetétől függ: a gombákból nyert amiláz optimuma 5,7 pH, az állati és a bakteriális amiláz optimuma a semleges vagy az enyhén lúgos tartományba esik."
(Ez az idézet a Wikipédia [link] cikkéből származik.)
De nemcsak az amilázra lennék kíváncsi, hanem minél több enzimre vagy egyéb kis cuccra. :)
A segítséget előre is köszönöm!
2013. jan. 14. 15:50
1/4 anonim válasza:
Egy-egy cikkben lehet, hogy összegyűjtenek néhány enzimre jellemző értéket, de ilyen, minden fehérjére kiterjedő adatbázis nem készül.
A cikkekre itt lehet rákeresni: pubmed.com
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, bár kicsit elkeserítő... bár mondjuk egyáltalán nincs szükségem az összesre, néhány is elég lenne. Sajnos időm pedig nincs több száz cikket végigböngészni, de ha nem találok jobb megoldást... akkor majd kitalálok valamit...
2013. jan. 15. 09:15
3/4 anonim válasza:
Nem tudom mennyire sürgős, de ha ráér, akkor ajánlom a Boross-Sisak-Szajáni-féle Szilárd fázisú biokatalizátorok című könyvet, ha sürgős, akkor írjál és megpróbálok átküldeni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!