Sósav + Aluminium - A reakciókor felszabaduló gáztól mért nem tudtam lélegezni?
10. vagyok, bocsi.
Buktál kémiából 8.VÁLASZOLÓT akartam írni.
bocsi 9.!!!!!!!
8., te vagy a nagyon hülye!!
Értem. tehát egy sav attól sav, hogy folyékony. Vagy hogy vízben van oldva? Vajon mitől sav egy sav? Ezek szerint a H2SO4 sem kénsav addig, amíg nem adunk vizet hozzá? a C-vitamn sem sav, mert szilárd, bár a neve aszkorbinsav? És a DNS ugya a DNS sem sav, hiszen azt is nehéz lenne folyadékként elképzelni. Milyen kár, hogy a neve ettől függetlenül dezoxi-ribonuklein sav.
"Hétköznapi értelemben azokat a vegyületeket nevezzük savnak, melyek a vízmolekuláknak protont adnak át, ezáltal a vizes oldat kémhatását savasabbá teszik, a pH-t csökkentik."
Tehát szerinted a HCL molekula nem sav, és nem ad át protont a vízmolekuláknak. erre már csak az oldott HCL képes (ami mellesleg már átadta a protont a vízmolekulának).
Okulj, hülyegyerek.
Nem ezt mondtam te szerencsétlen. Azt mondtam, hogy a sósav az Sav ÉS folyékony!!!!
Nem azt, hogy Sav, EZÉRT folyékony -.-"""
imádom a kötözködő fajtádat :))
Igen, és mi van velük? Mondtam én ilyet, hogy ezek folyadékok? Nem
Azt mondtam, hogy:
A sósav, az SAV, az Folyadék
2 külön kijelentést tettem rá. Nem azt mondtam, hogy a sósav az Sav TEHÁT folyadék... -.-
A gáz halmazállapotú hidrogén-kloridot azért nem lehet sósavnak nevezni, mert habár átad egy hidrogént (mint minden sav), önmagában nincs maró hatása:
HCl (gáz) + H2O (folyadék) = Cl- + H3O+
A savas kémhatást az oxónium-ionok túlsúlya okozza.
Ha például hidrogén-klorid gáz kerül az orrunkba, ott nedvességgel találkozik, majd reagál. Szintén klorid-és oxónium-ionok jönnek létre.
A cink és a sósav reakciója ionegyenlettel is felírható:
Zn + 2HCl- + H3O+ = ZnCl2 + H2 + OH-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!