Sósav + Aluminium - A reakciókor felszabaduló gáztól mért nem tudtam lélegezni?
Figyelt kérdés
Ráöntöttem a 30 fokos sósavat az alufoliára és a felszálló gőz vagy gázt néha véletlen belélegeztem és nem tudtam lélegezni tőle, mintha tömény füst lenne2013. jan. 30. 17:26
1/17 anonim válasza:
Mert klórgáz keletkezett, ami roncsolhatja a tüdőt is!
Ne kisérletezz vele!
2/17 anonim válasza:
Dehogyis keletkezett klórgáz -.-
2Al + 6HCl = 2AlCl3 + 3H2
H2 szabadul fel, amit azért nem vicces töményen belélegezni, mert mialatt a tüdődben van, elfoglalja a helyet az oxigén elől, bár ehhez tényleg töményen be kéne lélegezned, úgyhogy lehet a hidrogén-klorid zavart, bár jó lenne, ha leírnád, hogy fojtó, vagy maró érzés volt.
3/17 anonim válasza:
A reakcióhőtől a sósav is elkezdhetett párologni, szerintem azt érezted
4/17 anonim válasza:
A reakciónál az anyagok felmelegszenek ezért a sósav egy része gőzzé alakul.A sósav gőz irritál!
5/17 anonim válasza:
Ilyen reakciót vagy szabadban vagy elszívós fülkében lehet csinálni!Tüdővízenyőt akarsz kapni?
6/17 anonim válasza:
Az előző válaszok majdnem jók, azzal a pontosítással, hogy a sósav eleve gáz. tehát nem párologni kezdett, hanem egyszerűen felszabadult az oldatból.
7/17 anonim válasza:
Nem. A sósav, az folyadék. Amire te gondolsz, az a hidrogén-klorid. Na az gáz. Aminek a vizes oldata, a sósav. És nincs olyan, hogy gáz sósav. Az elpárolgó sósav az hidrogén-klorid lesz.
8/17 anonim válasza:
Nem, amiről te beszélsz, az a sósav OLDAT. A tiszta HCL neve simán "sósav". És gáz halmazállapotú.
9/17 anonim válasza:
Nem... -.-" A sósav, az SAV, az folyékony.
A sósav hivatalos megnevezése: Hidrogén-klorid vizes oldata
10/17 anonim válasza:
A sósav a hidrogén-klorid tiszta, színtelen vizes oldata!!!!!!!
Buktál kémiából általánosba 9. válaszoló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!