Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől geoid a föld? Mi teszi...

Mitől geoid a föld? Mi teszi ilyen alakuvá?

Figyelt kérdés
Miért nem gúla például vagy téglatest?

2013. jan. 23. 20:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mert ez a legelső fizikai törvénye az univerzumi alkotásoknak-- atomok miért gömbölyűek? Mert van egy magja aztán az anyaga abba beleégett protoni feszültség majd az egészet közrefogja az elektron

Földünknek a belső szerkezetét elsőre az atomi törvény határozta meg, amióta fokozatosan átizzik a belső anyaga azóta torzult a formája a belső folyékonnyá vált láva hihetetlen gyors forgása miatt. Hiába nincs lent és fent valamiért még is a láva igy oszlik el.

Tehát van a vékony szilárd van a nagy tömegű forgó láva massza, MAJD ezt követi sok kilométer széles ÜRES- TÉR ebben a Térben helyezkedik el a MAG aminek a fala fehéres és látszatra szilárd-- a külső feszültsége szilárd falként ellenálló kisugárzású egy műszeres vizsgálat felé

2013. ápr. 17. 13:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Mami, légy oly szíves nem itt magyarázni a süket agymenéseidet. Ez a tudomány rovat, nem az ezotéria.
2013. ápr. 17. 21:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Te vagy a süket és a hozzád hasonlók akik mindent elhisztek feltétel és gondolkodás nélkül vagy a vallási marhaságoknak vagy épp a tudósok csak fikcióimnak!!!

Vakok és süketek vagy tok ha elhiszitek amit sóderolnak-- amikor még azt se tudták megválaszolni, hogy honnan lett az a rengeteg víz a Földön! Ja persze az aszteroidákkal... mostanság is csak úgy patakzik vele a nyakunkba nem igaz?

Elhallgatnak nagyon sok mindent azt is hogy az óceán vite csak a fenéken bevallásuk szerint persze csak" két fokkal melegedett.

Tudod mi lesz a vége, hogy a nagy tömegember egy részét megetetik a vallások, hogy majd jö Jézus és feltámadnak a másik fel újtra leszületik talán a marson vagy épp a fénylények jönnek értük... szóval van mese választék miközben az embereket jól meghüjitik a jövőgenerációi a te és a mindnyájunk leszármazottai itt fognak elpusztulni egy forró platnin-- miközben a dollár biliárdosok elhúzzák a seggedelmüket egy talált életre alkalmas bolygóra--- és akkor majd foroghatsz a sírodba hogy az utódaidat nem világosítottad fel.

Szóval bármennyire is hihetetlen jobb lenne ha először elgondolkodnál logikusan!!

2013. ápr. 18. 00:10
 14/18 anonim ***** válasza:

"Te vagy a süket és a hozzád hasonlók akik mindent elhisztek feltétel és gondolkodás nélkül vagy a vallási marhaságoknak vagy épp a tudósok csak fikcióimnak!!! "

Ha én azt mondom, hogy kivételes képességeimnek köszönhetően én is ki tudok röppenni a testemből, és korábban már felderítettem a Föld körüli helyzetet, és űr nincs is, az csak egy nagy humbuk - akkor kinek fogsz hinni? Az eddigiekben elfogadott űrös történetet, vagy az általam írt űr nélkülit?

"Szóval bármennyire is hihetetlen jobb lenne ha először elgondolkodnál logikusan!!"

Sokkal kevésbé logikus a Te verziód, mint a jelenleg tudományosan elfogadott verzió; épp ezért - ha megbocsátasz - még mindig inkább bizonyítottabbnak találom azt, mint a Te sületlenségeidet.

2013. ápr. 18. 07:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Tudod az hogy TE mit hiszel el, az egyedül rád tartozik, én viszont azt gondolom, hogy kötelességem erre figyelmeztetni az embereket, ha már életem során erre nem volt módom, mert ha csak egyetlen szót is ejtettem volna elhurcoltak volna a ruszkik. Most már csak azért mesélem el mivel nincs sok veszteni valóm a korom miatt, sza..k rájuk az egész világ csürhe politikusára, vezetőire és hadi gépezetére!!

Majd szájról szájra elterjed mivel a blogomban is leírtam és naponta 200-55-600 látogató olvassa, letölti és visszatér-- tehát ahogy fennmaradtak a különböző pl Nostradamus jóslatai akkor feltételezem, hogy az én figyelmeztetéseim is fennmaradnak és nem fogják tudni bepalizni az egész emberiség tömegemberét a minimális bérből vegetálók sokaságát.

2013. ápr. 18. 10:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Te jó ég, kik adnak itt tanácsot fizikából!?

A centrifugális erő a forgástengelytől mért távolsággal fordított arányban CSÖKKEN, vagyis minél távolabb vagynk tőle, annál kisebb.

A Föld nem amiatt geoid, mert az egyenlítőnél nagyobb a centrifugális erő mint a sarkokon (épp fordítva!), hanem attól, hogy ez az a felület, amelynek minden pontjában a gravitációs és a centrifugális erő EREDŐJE (nagyjából) merőleges a felületre. Leginkább egy forgási ellipszoiddal közelíthető, de természetesen a bolygó anyagának sűrűségváltozásai és viszkozitásbeli eltérései is befolyásolják a Föld tényleges alakját (és ezért szerepel fent a "nagyjából" kifejezés zárójelben).

2013. ápr. 18. 14:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Előző válaszolónak.

A centrifugális erő csak állandó sebesség mellett csökken fordított arányban a távolsággal, egyébként meg állandó szögsebesség mellett egyenes arányban nő.

m*v^2/2 vagy m*omega^2*r, és a Föld esetében az omega adott mivel 24 óra egy nap.

Az viszont igaz, hogy a geoid alakzat kialakításában a centrifugális és a gravitációs erők együttesen játszanak közre. Meg persze a lemeztektonikai mozgások.

2013. ápr. 18. 15:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocs, elírtam: m*v^2/r.
2013. ápr. 18. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!