Hogyan tudom kiszámolni egy molekula kötési energiáját?
1. Verzió: levezeted a Schrödringer-egyenletből
(ez nagyon nehéz, összetett molekulánál, komoly programozási/sok ideig tartó folyamat lenne)
2. Verzió: Valszeg vannak adatok megadva hozzá( mivel 5 módszer van rá, így jó lenne ha megadnád az adatokat)
Le tudod vezetni a kötési energiát?
Milyen molekuláról van szó?
Hidrogén-molekula az utolsó amire egzakt megoldás van a Schrödringer-egyenletből.
Egy kicsit kegyetlen megoldás.
Utána jön a Hartree féle közelítés. Ezekből először az atomok pályanenergiáit tudod kiszámolni. Ebből moleukulát szintén kegyetlenül nehéz levezetni. Azért bocs, de ha programot akarsz erre írni, akkor gondolj bele neked másodrendű parciális deriválás közelítését kell megírnod valamilyen nyelvben. Én mondjuk elszórakoztam vele egyszer, hogy a Xenon atom összea atompályáját kiszámoljam, (bár ez jó pár éve volt), de kemény két óra hossza volt a gépemnek, mire ezt megtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!