Hogyan kell cos^3 (x) *sinx integráltját kiszámolni?
Figyelt kérdés
2013. jan. 2. 12:55
1/7 delusion válasza:
Helyettesítéses integrálással.
Legyen cosx = u
Deriválás után
-sinxdx = du
így integrál -u^3 du = -u^4/4
Visszahelyettesítve (u = cosx):
-cos^4x/4 az integrál.
2/7 anonim válasza:
És a sinx meg elteleportált? Ez nem jó megoldás, trigonometrikus integrálással kell megoldani, nem így. (Annyira nem vagyok otthon benne, hogy megtudjam csinálni.)
3/7 anonim válasza:
Elnéztem egy sinx-et, ez jó így, elnézést.
4/7 anonim válasza:
"És a sinx meg elteleportált?"
Haha, ez aranyos! :D
5/7 delusion válasza:
Remélem azért pontoztak le, mert lehagytam a konstanst...
6/7 anonim válasza:
Még így is 67%-os.
De hogy örülj, kapsz az utóbbira még egyet tőlem. :)
7/7 delusion válasza:
#6 19:33
Nem nagyon számít, nem a % miatt vagyok itt, csak azért szúrt szemet, mert utálom, ha eszetlenül és/vagy alaptalanul pontoznak le, mert szerintem jó megoldást adtam meg, határozottan emlékszem, hogy leellenőriztem wolframalphaval is utána. Ha mégse lenne így, és rossz lenne a válaszom, akkor a kedves értékelő igazán leírhatta volna, mit hibáztam.
De azért köszönöm szépen a +1-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!