Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » MI az oka az Olasz Gazdaság...

MI az oka az Olasz Gazdaság kettőségének?

Figyelt kérdés

#gazdaság #olasz #ok #kettőségének
2013. jan. 7. 18:04
 1/5 rémuralom ***** válasza:
Az Attól Függ, Mit Értesz Az Olasz Gazdaság Kettőssége Alatt.
2013. jan. 7. 18:28
 2/5 A kérdező kommentje:
úgy értem,hogy délen szegénység van északon meg gazdagabbak és hogy ez miért van.
2013. jan. 7. 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:

A rasszisták szerint azért, mert a déliek lusták.

Az oka egyrészt a szervezett bűnözés, ami leginkább délen van, és lehetetleníti el a kisvállalkozásokat.

Van egy földrajzi oka is.

Észak közel van Európához, viszont ha valaki délen gyárt le valamit, akkor legalább 500 kilómétert kell utaztatnia, hogy északig elérjen, és onnan tovább az európai piacok felé. Ugye érthető, hogy ez egy olyan plusz költség, amit egyik cég se szívesen vállal magára. És ahol nincs ipar, ott bizony szegénység van.

2013. jan. 9. 11:42
 4/5 anonim válasza:
azért olyan hatalmas különbség nincs észak és dél között.. északon 1200 euro korül van a minimálbér, délen meg 900, azért az se olyan rossz, pláne h délen szinte olyan árak vannak mint nálunk, észak meg drágább, főleg a nagyvárosok. persze hivatalos minimálbér nincs ezért sem egyforma mindenhol, de ennél kevesebbet nem nagyon fizetnek.
2013. jan. 9. 17:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Jó, hát a szegénység, amit írtam, relatív, tudom, hogy sokan örülnének annak a szegénységnek, ami Dél-Olaszországban van.

A különbséget azonban egyből megtapasztalni, amint arról van szó, hogy mennyire könnyű munkát találni. Az északi liga párt vesszőparipája mag pont az, hogy ha a délt nem kellene támogatni, akkor az észak mennyire gazdag lehetne.

2013. jan. 9. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!