Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valakinek van kedve egy kis...

Pendulum92 kérdése:

Valakinek van kedve egy kis Fizikai agymenéses beszélgetéshez? :D

Figyelt kérdés

ugye ha egy fotont lelassítunk, eltűnik. Ezt csak úgy lehet magyarázni, hogy a fény egy hullám, aminek kell egy közeg, amiben mozog. Mondjuk, hogy ez a közeg egy energiamező, ami végül is mindenhol ott van, mert pl mindenhol van gravitációs mező is.

Ha egy minden oldalról tükör szobába felkapcsolunk egy lámpát, majd lekapcsoljuk, hova tűnik a fény? A tükör elviekben visszaveri a fényt. Szerinted mi történne?

anyagok 99,99%-a üres tér. Ezért tulajdonképpen a szilárd anyag illuzió.Ha nem rugaszkodunk is el nagyon, mondhatjuk, hogy ha leülünk a székre, egy energia"halmaz" tart minket, mivel a részecskék közötti kötések nem szilárd anyagok, és ugye 99,99% -ban a kötések alkotta "tér" teszi ki az anyagot, tehát az anyagot alkotó részecskék minden szempontból elhanyagolhatóak. mi is ugyanúgy energiából állunk, nincs is két anyga közt valós "érintkezés".

2012. dec. 22. 22:02
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

" A kérdező kommentje:

Köszönöm, mostmár értem :)

Dehogy érted:)

Már megmondtam hogy a wikipédiát felejtsétek el.

Odáig igaz a történet hogy a gerjesztett atomok fotont emittálnak ki , figyeltél fotont, nem elektromágneses mezőket, pedig csak gondolkozni kéne, próbálj meg egy lézersugarat mágnessel eltéríteni ,ugye hogy nem megy, helyezd elektromos térbe ,semmi nem történik , mert az csak fény ,egy max c vel haladó kvantum csomag , ugyan az igaz rá mint egy kilőtt puska golyóra ,ha egy sűrűbb közegbe ér ott lassabban halad , belemész a vízbe nem tudsz futni , ugyan ez a fény helyzete is.

Pontosan a prizma mutatja meg azt a jelenséget hogy nincs kitüntetett 300kkm/s fénysebesség. A hosszabb hullámú azaz alacsonyabb frekijű fény gyorsabban halad ezért kevésbé téríti el a prizma míg az ibolya lassaban halad ezért jobban kitérül , egy röntgen fény még jobban elhajlana a prizmán, ill az ólomban lassabban haladna az is.

De amúgy nem kell semmilyen közeg a terjedéséhez ,ő legjobban a vákumot szereti, de ez elmondható a puskagolyóra is.

2012. dec. 23. 18:01
 32/36 anonim ***** válasza:
A Wikit nem kéne elfelejteni. Sőt, erősen ajánlott mindenféle zavaros kérdésekben hozzá fordulni. Ha minden ember CSAK ANNYIT tudna, mint ami tudásanyag a Wikin fel lett halmozva (annak minden hibájával és pontatlanságával együtt (amikből szerintem a pontos tudásanyaghoz képest elenyészően kevés van)), az égvilágon semmi probléma nem lenne az élettel, az emberi társadalommal.
2012. dec. 23. 18:06
 33/36 A kérdező kommentje:

"Sceptic válasza:

Hogyan is keletkezik a fény (elektromágneses sugárzás)? Egy gerjesztett elektron visszaugrik alapállapotba, miközben kilövell (emittál) magából egy adag energiát. Ez a leadott energiafelesleg egy kvantumnyi fénynek, azaz fotonnak felel meg.

A kérdező kommentje:

Köszönöm, mostmár értem :) "

Én Sceptic válaszára írtam az "Köszönöm, mostmár értem"-et, hogy mi az a foton.

2012. dec. 23. 18:13
 34/36 anonim ***** válasza:

Nekem a topic eredeti szándéka szerint van kedvem egy fizikai agymenéshez. Régóta gondolkoztam én is a kérdésen és végül elfogadtam a választ. Csak megosztom, hogy ezelőtt a legjobb, talán banálisnak tűnő tippem az volt, hogy ha lekapcsolom a lámpát, akkor a még ki nem lépő fotonok leadják a drótot a már kijutottaknak, hogy "srácok, ellehetetlenítettek minket, azonnal pusztuljatok el ti is". Pont annyira nevetséges/elgondolkodtató hipotézis, mint minden más a tudományban.

De van egy további kérdésem. Miért van az, hogy a fotonok áthatolnak az üvegen, de a téglafalon nem, pedig ugyanolyan, a legnagyobb részt légüres térből álló atomok alkotják mindkettőt. Nem a fénytani vetülete érdekel, hanem kvantum szinten mi történik ilyenkor?

2012. dec. 26. 13:46
 35/36 anonim ***** válasza:

Tévedsz ,a fotonok áthatolnak a téglafalon is de még az ólomfalon is.

Vannak kissebbek amik átférnek a sűrűbb ólmon és vannak nagyobbak amik visszapattannak vagy elnyelődnek és akkor növelik a fal energiaszintjét.

A sokkal érdekesebb kérdés hogy amit te téglafalnak nevezel anyag mitől létezik.

2012. dec. 26. 15:23
 36/36 anonim ***** válasza:

"""ha egy fotont lelassítunk,""" akkor MEGÁLL!!

""A rendszer további farigcsálásával 2000 nyarán sikerült teljesen megállítani a fényt.""

[link]

2013. jan. 7. 00:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!