Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik távcsövet válasszam?

Melyik távcsövet válasszam?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni a választásban.

Elsősorban természetben való megfigyelésre szeretném használni, madarak megfigyelésére stb., de jó lenne ha csillagokat is vizsgálni lehetne vele (pl a holdat megfigyelni)

Melyiket válasszam?

celestron 50az teleszkóp

[link]

Nekem ez tetszene, de nem tudom, hogy nem e túl nagy a 30x -os minimális nagyítás, ha pl az ablakból szeretném megfigyelni a kb 6m-re lévő madáretetőt?

Auriol spektív távcső

[link]

Ez is nagyon tetszik, csak ennek meg kevesellem a zoom ját max 60x csillagászati megfigyeléshez.

2012. dec. 21. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Refraktort csak akkor vegyél természet megfigyeléshez, ha adnak hozzá prizmát, ami oldalhelyes képet mutat, különben mindent fordítva fogsz látni. A 60x nagyítás nem olyan rossz, pl. mélyég objektumokhoz ideális. De azt a Lidl-ös vackot inkább felejtsd el; rendkívül gyatra.
2012. dec. 21. 15:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt nem lehet megcsinálni hogy madarakat meg bolygókat is egy távcsővel nézz!És 9-10 ezer Ft-ostól ne sokat várj!
2012. dec. 21. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Erős kompromisszumokkal persze lehet ugyanazt a távcsövet a 2 célra használni.

Csak a csill. megfigyeléshez a folyamatos forgás miatt egy ekvatoriális állvány az ideális, a földi kukkoláshoz meg egy fotóállvány-szerűség. A linkelt cuccok alatt egy egyszerű állvány van, ami elméletben a földi figyeléshez előnyösebb. De ha elolvasod a véleményeket a Celestronról, pont a gyenge állvány a probléma. A másik meg zúm okuláros, ez az álmoskönyvek szerint gyengébb képminőséget jelent.

A Celestronhoz ha a képen látható tükör jár, akkor álló, de oldalcserés képet ad. A lidlis oldalhelyes képet ad.

A lidlisről itt írnak:

[link]

Biztosan le fog köpni az úri közönség, de én a lidliset választanám. Annál is inkább, mert picit is komolyabb csill. figyeléshez mindkettő helyett inkább valami más kéne :)

2012. dec. 22. 00:52
 4/4 A kérdező kommentje:

Én is arra jutottam, hogy a LIDL-s lenne a jobb választás. Holdat megfigyelni az is jó. Csillagok meg annyira nem érdekelnek.

Még nem vettem meg, előbb még kipróbálok egy másikat is, ha jó a képe megveszem.

2012. dec. 22. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!