Melyik távcsövet válasszam?
Segítséget szeretnék kérni a választásban.
Elsősorban természetben való megfigyelésre szeretném használni, madarak megfigyelésére stb., de jó lenne ha csillagokat is vizsgálni lehetne vele (pl a holdat megfigyelni)
Melyiket válasszam?
celestron 50az teleszkóp
Nekem ez tetszene, de nem tudom, hogy nem e túl nagy a 30x -os minimális nagyítás, ha pl az ablakból szeretném megfigyelni a kb 6m-re lévő madáretetőt?
Auriol spektív távcső
Ez is nagyon tetszik, csak ennek meg kevesellem a zoom ját max 60x csillagászati megfigyeléshez.
Erős kompromisszumokkal persze lehet ugyanazt a távcsövet a 2 célra használni.
Csak a csill. megfigyeléshez a folyamatos forgás miatt egy ekvatoriális állvány az ideális, a földi kukkoláshoz meg egy fotóállvány-szerűség. A linkelt cuccok alatt egy egyszerű állvány van, ami elméletben a földi figyeléshez előnyösebb. De ha elolvasod a véleményeket a Celestronról, pont a gyenge állvány a probléma. A másik meg zúm okuláros, ez az álmoskönyvek szerint gyengébb képminőséget jelent.
A Celestronhoz ha a képen látható tükör jár, akkor álló, de oldalcserés képet ad. A lidlis oldalhelyes képet ad.
A lidlisről itt írnak:
Biztosan le fog köpni az úri közönség, de én a lidliset választanám. Annál is inkább, mert picit is komolyabb csill. figyeléshez mindkettő helyett inkább valami más kéne :)
Én is arra jutottam, hogy a LIDL-s lenne a jobb választás. Holdat megfigyelni az is jó. Csillagok meg annyira nem érdekelnek.
Még nem vettem meg, előbb még kipróbálok egy másikat is, ha jó a képe megveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!