Budapesten melyik egyetemek fizika kara a legjobb, és miét?
Ahogy az első válaszoló írta, annyiból jobb a BME, hogy ott a fizika szakon konkrétan rámennek a kutatási eredmények gyakorlati alkalmazására, míg az ELTÉn sokkal inkább csak az elméleti dolgokról szól minden.
Én BME-s voltam, és ugyan nem fizika szakra jártam, a diplomamunka és egy kutatási téma miatt sokat jártam az egyetem Fizika Intézetébe, az ELTE-TTK-ról meg azt tudom, amit ott végzett ismerősök meséltek.
Amúgy ha a kutatás érdekel, akkor azt tudom javasolni, hogy irány külföld. Elkezded itt, és ha nagyon jó vagy, akkor külföldön meg tudsz csípni már a tanulmányaid alatt egy jó kutatói ösztöndíjas programot, csak kell némi utánajárás. Én az USA-ban voltam annak idején 1 évet, az ottani egyetemek között egy középmezőnybe tartozó intézményben, de a BME-t vagy az ELTÉT megenné reggelire.
Ezzel nem lehúzni akarom a hazai intézményeket, tudom, hogy más gazdasági helyzet van ott, de akkora különbség van pl. a laborok felszereltsége között az itteniekhez viszonyítva, hogy csak ámultam.
EU-n belül Nagy-Britannia, Németország, de még Ausztria is jó választás (pl. bécsi műegyetem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!