Tudnátok adni tippeket, hogy hogyan tudnám megnövelni a sókristályaim?
Figyelt kérdés
Mindig lent maradnak az alján, egy lemezt képezve, de nem tudom hogy hogyan tudnám növelni, vagy esetleg egy cérnára tenni...(de inkább növelni a méretét)2012. dec. 17. 19:41
1/6 Silber válasza:
1.: Oldj fel annyi sót a vízben, amennyit csak tudsz.
2.: Egy cérna végére köss egyetlen kristályt, majd lógasd bele a sós vízbe.
3.: Hagyd állni a rendszert addig, amíg el nem párolog a víz.
4.: Örülj a kristályodnak.
2/6 Dubi válasza:
Plusz próbáld meg minél jobban lehűteni a folyadékod kristályosításnál, úgy több só válhat ki belőle.
3/6 Silber válasza:
Konyhasónál nem fog bejönni a hűtés, mert gyakorlatilag nem változik az oldhatóság mértéke a hőmérséklet függvényében.
4/6 Dubi válasza:
Érdekes adat, valóban. És 0 fok alatt is ez a tendencia jelentkezik?
5/6 A kérdező kommentje:
Hű...köszi,hogy segítetek!Kipróbáltam, de az a baj, hogy mindig összetörik a kristályom, amikor próbálom rákötni :(
Én rontok el valamit?Egyik oszt.társam azt mondta:
1.Egy nagy befőttesüvegbe tegyek amennyi sót csak tudok, és egy deci meleg, de nem forró vizet öntsek bele, majd tegyem bele a cérnát.
2. És kész.
Szerintetek ez helyes?
2012. dec. 18. 15:14
6/6 Dubi válasza:
Nem, nyugodtan rakd forró vízbe, rakj bele sok sót és keverd. Így oldhatod fel a legtöbbet, aztán könnyebben kikristályosodik. De sóval nehéz mert mint belinkelték, az oldhatósága alig változik a hőmérséklet változásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!