Szerintetek van élet a Marson?
Nem, nem tartom furcsának, noha tisztában vagyok - az e téren is rengeteg - a szkeptikusok (hiszem ha látom, ha megfogom, megtapasztalom és még a szomszédom is rábólint)földhözragadt bizonyítási kényszerével. Nem vagyunk egyformák, de hogy a kérdésedre is válaszoljak a csatolt linkeken lévő képeken kívül "alátámasztásom" a következő.
A mars légkörében metánt találtak - ezt nem én találtam ki olvass utána.
Metán viszont csak élő organizmusokból származhat azokból jön létre.
Ha még ezután is érdekel a téma: San Francicsóban, az Amerikai Geofizikai Szervezet (American Geophysical Union) találkozóján számolnak be a részletekről.
" A SAM a közelmúltban egy olyan talajmintára bukkant, amelyről csak annyit árultak el, hogy világrengetőnek számít."...ilyeneket is lehet olvasni.
Az téves feltevés, hogy metán csak élő egyedekből lehet, Miller kísérletéből tudjuk, hogy az aminosavak létrejöttéhez szükség volt metánra, viszont ekkor még közel sem volt élet a Földön.
Sőt, ezen logika alapján egy bonyolultabb molekula, mint pl. az etanolról is képzelhetnénk, hogy csak élő szervezet tudja előállítani, viszont Dávid Gyula, elte fizikus elmondásából hallottam, hogy az univerzumban a bolygóktól távol a gázfelhőkben etanol molekulákat találtak, amik ott jöttek létre.
"A SAM a közelmúltban egy olyan talajmintára bukkant, amelyről csak annyit árultak el, hogy világrengetőnek számít."
Én olvastam is, és nem tudom melyik cikket olvastad, de amit én láttam, abban direkt odaírták, hogy laikusok számára nem lesz nagy döbbenet, inkább a tudósok körében.
Tudom melyikre céloztál, de egy hírt több weboldal is feldolgoz, így több cikk is van ugyanarról a témáról. Te a hirek.prim.hu oldalon olvastad, én pedig az indexen. Utóbbin kivehető, hogy nem életről van szó, mert azon a laikusok is nagyot néznének.
Na de mindjárt lerágod a körmeidet, látom rajtad, annyira izgulsz, hogy mi lesz ez a bejelentés, hát akkor tessék: :)
Ja, és nincs is metán a Marson, sajnálom, hogy most így lelomboztalak mindennel. :)
Még ugyan nem olvastam végig de köszönöm neked a friss infót, így higgyen az ember komolynak tűnő publikációkban.
Egyébként nem rágom le az ujjam - bár csak abban a korban volnék még amikor a kis dolgok is úgy fel tudtak villanyozni, mint amennyire a nagyok sem ma már - de örülök ennek a linknek mindenképpen:-))
Ohh egy napig nem vagyok és teleírjátok a topicot :) Na mindegy...
Látod látod Karesz, csak lehetséges, hogy rosszul látod, amikor Neked nem tűnik élettelennek a Mars.
A metánról leírták a tényeket. Én csak annyit tennék hozzá, a nagybolygókon is van (Jupiter, Szaturnusz), és azokat biza ezerszer inkább vélem halottnak, mint a Marsot.
Hopsza! Most látom, megint eggyel nőtt a hozzászólásaim száma. Már mindegy... Így marad ;)
Nem probléma az enyém is nőni fog ezzel a válasszal bár most már csak rágjuk azt a valamit...értem én, hogy mellette is és ellene is szólnak érvek...azóta már átolvastam több oldalt a témában, de ennek ellenére nem vagyok meggyőzve.
Ez olyan dolog lehet mint amikor a szkeptikusokat győzködik, hogy már pedig ez vagy az létezik és ők kötik az ebet a karóhoz.
Nálam valószínű fordítva működik ebben a témában a dolog.
De nem baj, mert ezáltal még több ismeretre tehetek szert és nem csak én hanem az érdeklődők is akik elolvassák a rövid kérdésre adott sokszínű válaszokat:-)
Zárójelben jegyzem meg, én azért bízom benne hogy van élet a Marson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!