Szerintetek van élet a Marson?
Itt olvashatsz róla:
Egyébként én láttam nem olyan régen a joutube-on egy olyan videót is miszerint napvilágra hozták, hogy nem is vörös bolygó...kék ég van felette a vörös bolygót csak elhintették, hogy titkoljanak valamit...szokásos NASA technika.
Igen Karesz6969, amikor meg belenézel a távcsőbe, akkor is a NASA rak elé egy vörös fényszűrőt... Igaz? :)
Amúgy soha senki sem állította, hogy a légkörnek nem lehet kékes színe, sőt... A fénytörés ott is éppen ugyanúgy működik, ebből kifolyólag a színek is hasonlóak lesznek.
A marsi képek meg nagyon sokszor napnyugtakor készülnek, és a levegő alapból is poros = vöröses ég. De ha napnyugtakor körbenézel a Földön, itt is lesz vörös, lila, rózsaszín, kék, fekete, szürke és millió más színű ég. Vagy ez is a NASA trükkje? :)
Kedves Sir Butcher!
Mint írtam..."a joutube-on egy olyan videót is miszerint"... vagyis ez volt a video tartalma, ergo nem nekem kell magyarázni a lényeget én pontosan jól tudom (láttam már pár naplementét a földön) milyen színben játszik a táj ilyenkor:-))
De ami mégis érdekes - a képeket böngészve - az az, hogy nekem legalább is (videó ide vagy oda) nem tűnik élettelen bolygónak és igen azt is gyanítom, hogy a teljes igazság az adatok birtokában és ezek kiértékelését követően, még nem került napvilágra.
"...nekem legalább is (videó ide vagy oda) nem tűnik élettelen bolygónak..."
Hát, erre mit mondjak... Tudósok pont ezen probléma felett szándékoznak dűlőre jutni, odaküldenek mindenféle technikát, szondákat, műszereket, erre jössz te és eldöntöd ki tudja mi -a látvány alapján- alapján :DDD
Mint ahogy Te is ezzel a hozzászólásoddal...
De tényleg nem tartod furcsának ezt kijelenteni a Marsról ilyen formán ("...nem tűnik élettelen bolygónak...")? Mondjuk inkább kifejthetted volna, mitől is tűnik neked élőnek. Sokkal jobban érdekelne, mint az én statisztikámra való figyelmeztetésed (hidd el tökéletesen tisztában vagyok vele hogy a válaszaim száma eggyel nőtt, mitöbb, most megint eggyel, bár ez sem igaz, mert jópár kérdésre feleltem még azóta...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!