Mennyire számít ez különleges eseménynek?
Hali!
Az időkép egyik érzékelője az éjjel igen magas, 1054,6 hPa légnyomást mért Székelyudvarhelyen.
Évek óta követem ennek az állomásnak az adatait (itt élek), és eddig nem tapasztaltam 1030 fölötti értéket, így utánaolvastam, és kiderült, hogy rekordközeli értékről van szó. Magyarországon 1907-ben mértek hasonló értéket (1055,9 hPa), plusz mi még magasabban is fekszünk.
A valódi adat leellenőrizhető még kb. 20 órán át itt:
Jól érzem, és tényleg egy különleges időjárási eseményt találtam, vagy csak én kreálok belőle szenzációt?
Előre is köszi a válaszokat!
Ez csak valami hiba lehet. Kizártnak tartom, hogy úgy legyen itt ilyen magas a légnyomás, hogy a közelében meg nem az. A levegő ilyenre nem képes!
Megnéztem a reanalízis térképet is, de azon sincs semmi:
Szerintem ez műszer hiba!
Szia! Köszi a választ!
Sajnos, az link, amit küldtél, 2011-es adatra mutat, 2012-ből pedig csak aug. 31-ig hajlandó térképet adni.:(
Én is hajlok arra, hogy mérési hibáról lehet szó, de a grafikonon rögzített adatok nem úgy viselkednek, ahogy egy műszerhiba esetén az történne. Gondolok itt arra, hogy ha tönkremegy egy szenzor, akkor vélhetőleg egyik pillanatról a másikra jelennek meg irreális értékek.
Vagy ha fokozatos elkalibrálódás történik, akkor az adatok szintén egy pillanat alatt állnak vissza a normális értékekre (valaki újrakalibrálja a műszert), vagy pedig továbbra is rossz adatokat mutat. Olyan nem igazán fér a fejembe, hogy a műszer magát visszakalibrálja, és úgy, hogy az értékek fokozatosan, több óra alatt állnak be valósakra.
Márpedig itt ezt látjuk: a nyomásérték 12 órán keresztül folyamatosan emelkedik, majd reggel 7 után pár órán keresztül fokozatosan süllyed, meg meg nem áll 1020 hPa környékén, ami már valósnak tűnik.
Továbbra is kíváncsi vagyok véleményekre!
Na a linket nagyon benéztem, bocs! Szemetek, mert rögtön a decembert adja be, csak tavalyról!
Egy műszer nyugodtan "tönkremehet" folyamatosan is: bevitték a lakásba, túl hideg lett, beázott... Ahogy változik a környezet, úgy meg helyre jön. Nem ragozom tovább, szerintem ekkora nyomásemelkedés nem történhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!