Mi hozhat létre "különleges képességeket" egy embernél?
(Ezt a kérdést már felvetettem egyszer, de értelmes választ nem sikerült kapni, csak értelmetlen vitatkozást, de hátha most sikerül.)
Egy 16/L személyről van szó. Kifinomult a látása és hallása, gyakran szinte "gondolatolvasó", 99% -ban előre megmondja, hogy ki mit fog tenni/mondani, elképesztő logikai képességei vannak, érzékeny az elektromos, mágneses (és elektromágneses) mezőkre, a napszél sebessége és intenzitása tagadhatatlanul összefüggésben van a közérzetével, hangulatával (és a képességek erősségével).
Gyerekkorában tőle néhány méterre egy villám csapott be. Okozhatott ez a szervezetében traumát, ami miatt érzékeny a különböző sugárzásokra (zsibbadást és rossz közérzetet okoz akárcsak egy egyszerű áramjárta kábel)?
Esetleg bárkinek van valami tapasztalat, ötlete? Tudom, kicsit sci-fi-sen hangzik, de teljes komolysággal érdeklődöm.
a képességek közé elfelejtettem besorolni a piszok jó memóriát: 1-2 éves korából is vannak kristálytiszta emlékei, pedig jobb esetben az ember 3-4 éves korára épphogy emlékszik.
igazából az érdekessége az egésznek, hogy érdekel az asztrológia és néztem grafikonokat a napszél sebességéről, intenzitásáról, különböző sugárzásairól és azt vettem észre, hogy amikor a megszokott 400 km/sec körül van, a párom közérzete jó, képességei kitűnőek, amikor 480-500 km/sec közelébe ment, ingerült állapotba került, amikor pedig 300-350 km/sec -re túlságosan lecsökkent, a hangulata padlót fogott, a képességei szinte elvesztek, nem hallott olyan jól, nem látott olyan jól (pl. képes arra, hogy ránéz mondjuk egy 1 négyzetméteres lóhere-tenyészetra és kapásból kiszúrja a 4levelűeket), memóriája pocsék lett, szineztéziája szinte eltűnt. amikor újra felerősödött a naptevékenység a normál szintre, a lány rendbejött. érdekes :)
Apropó, még egy kiegészítés :) Párom tapasztalata az, hogy a közelében az elektromos készülékek tönkremennek, nem üzemelnek rendesen, számítógépek/okostelefonok lassulnak, lefagynak, de minden egyéb más készülékben műszaki hibák lépnek fel. Talán valami bioelektromos mező, aura?
Elgondolkodtató válasz, bár az érdekesség, hogy az illető személy nem tanulta, hanem egyszerűen vele született dolog, mintha fejlettebb embernek született volna.
A kérdés továbbra is nyitott, hiszen arra még nem kaptunk választ, mitől van a túlzott érzékenység.
Valamit kifejlődött a tudatalattijában, és hiperérzékennyé vált az ilyen dolgokra.
Lásd: kimész az erdőbe, és a vizpartra, ott minimális elektrontöbblet van, "ugymond friss a levegő" ezért ugy érzed tele vagy energiával, és feltődsz szellemileg is.
Lehetséges hogy van ráhatás az napszélnek az átlagemberekre is(ugymond üridőjárás) csak még nemtudjuk pontosan hogyan, és miért. Lásd pl a fronthatást.
Amugy lehet valamilyen szintü autizmus is. De szerintem csak annyiról van szó, hogy jobban megtanulta kihasználni az agyát! :)
A szinesztéziát már kiderítettük, a hangokat színekként látja, meg egyéb érdekességek.
Utána néztünk az autizmusnak, bizony 99%-ban a leírtak igazak az ő viselkedésére (részben az Asperger-szindróma, de sok más egyéb dolog, a memória, a szociális viselkedés, stb.), tehát nagy valószínűséggel mondhatjuk, hogy autista a leányzó.
Köszönjük a válaszokat, de ettől függetlenül nyitva hagyom a kérdést, kíváncsian várjuk az egyéb ötleteket :)
Létezik olyan "allergia", amikor az ember érzékennyé válik az elektromos mezőkre.
Az emlékek elég furcsa dolgok, nem videó felvételek, sokszor hihetjük 100%-osan, hogy egy dolog megtörtént, amikor nem is. Számtalan pszichológiai kutatás bizonyította, szóval lehet, hogy azok a csecsemőkori emlékek csak a mások általi elbeszélésből alakultak ki. Nekem is van olyan emlékem, ami igazából nem emlék, de anyám párszor elmesélte a történetet, nekem meg filmként maradt meg az agyamban.
Olyat csináltatok már, hogy az állapotát figyeled, és abból vonsz le következtetéseket, hogy milyen a napszél sebessége, be van-e kapcsolva a szomszéd szobában a wi-fi; aztán meg később leellenőriznéd?
Hmm, igen, ebben az emlékes dologban van valami és hát ugye mivel nem tudunk visszmenni a múltba, ezért nagyon leellenőrizni sem tudjuk.
Viselkedése alapján meg szoktam tippelni a napszél paramétereit és nem is emlékszem, hogy volt -e olyan, hogy nem stimmelt a becsült érték a valóssal.
Olyan kísérletet végeztem a lányon, hogy egy vezetéktekercsbe (35-40 cm átmérőjű, körülbelül 100-120 menet) különböző feszültségeket vezettem, 6V, 12V, 24V, 48V, egyenáramként, váltóáramként (de nem mondtam neki, hogy MOST bekapcsolom, tehát kizárva, hogy azért mondja, mert tudja). Bármit is kapcsoltam rá, akár a legkisebb feszültséget, zsibbadt tőle a karja. Kipróbáltam én is, egy haverom is, a legerősebb EM mező, amit ezzel létre tudtam hozni, semmit nem éreztünk.
A villámcsapás hozhatott létre, okozhatott nála különb érzékenységet. A CO mérgezésem óta én is megérzem a monoxid szagát, pedig azt állítják, hogy szintelen, szagtalan.
Az egyébb képességek veleszületett tulajdonságok. Beláthatatlan kanyarokban tudom, hogy jön e szembe valami, többször kezdtem már előzésbe.
Apropódra meg elmondanám, hogy ezer termék közül kiválasztom a gyári hibás készüléket, cuccot, amit megvásárolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!