Üdv mindenkinek! Egy fa választásban kérem segítségét! A hely különleges mert egy pince! Főleg hozzáértők válaszát értékelném! Hm?
Bele is vágok:
Nővérem kis vendéglátó egységének pincéjébe szeretnék egy különleges növényt, egy fát. (szülinapjára régi álma:-))
Mivel vendéglátó egység, a különlegesség egyesiség nem maradhat el!
A hely adottságai:
A pince belmagasság 260cm. Közel ekkora fát szeretnék.
Van fűtés is de az az csak havi 2-3 alkalommal üzemel. Ami kb 22-24 fokra felfűt.
Állandó hőmérséklete 9 fok télen - nyáron 16 körül
Nyilászárók vannak, a szellőztetés megoldható. Bár inkább zárva van. A fal enyhén penészedik 150cm magasságig.
Nincs természetes fényem. De hallottam már UV-s lámpáról de nem tudom milyen lenne a legmegfelelőbb. Ha lehet ledes változat érdekelne.
Mivel elég kiterjedt a problémám ezért gondoltam hogy a gyakorikérdések nagy megválaszolóihoz/szakértőhöz fordulok.
A fikuszt ajánlották mivel egy jó szobanövény
Találtam két fajta fikuszt is ami érdekes lenne:
Ficus Retusa
Fikusz ginszeng
Korábban foglalkoztam bonsai fákkal de munkahely váltások megviselték a növényt is meg a gazdit is:-)
Kérem ha tud/tudsz valami okosat, hasznosat nekem adni kérem írj/írjon. Bármi ami észbe jut érdekel!
Elöre is köszönöm segítségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!