Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hová tünt a Hold?

Hová tünt a Hold?

Figyelt kérdés
Szombat óta sehol nem látom a Holdat.
2009. aug. 20. 22:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,jókat mosolyogtom ,de még mindig érdekel,hogy miért nem látni?
2009. aug. 21. 09:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mert most van a hold 0%-on (ahogy előttem is írták).

Ilyenkor van az, hogy egy kis "szelete" sem látszik.

Elbújt a Föld mögé, és nem süt rá a nap, tehát nincs honnan fényt visszavernie -> nem látszik.

----

Egyébként megettem... mert ugye sajtból van. :D

2009. aug. 21. 09:44
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
lenyelteeem
2009. aug. 21. 09:48
 14/21 anonim válasza:
42%

Nem értem, miért kell hülyeségeket írni. Ha nem tudjátok a választ, akkor ne játszátok a nagyokost ilyen "vicces" beszólásokkal, nagyon idegesítő.

Az utolsó előtti hozzászóló jár a legközelebb az igazsághoz - de még ez sem igaz. Olyan nincs, hogy a Hold 0 %-on van, ezt mégis hogy értetted? Továbbá a Hold NEM a Föld mögött van, ellenkezőleg.

"A holdfázisok újholddal kezdődnek, ekkor a Hold a Nap és a Föld között helyezkedik el és pontosan a túloldalát süti meg a Nap."( [link] - tehát a felénk eső oldalát nem világítja meg, azért nem látjuk, de attól még fent van az égen.

A linket beszúróknak üzenem, hogy a link mellett a kérdésre vonatkozó választ azért ki lehetne másolni ide...Az nem segítség, hogy csak beszúrom a linket, a kérdező meg keresgéljen. Ráadásul az első oldalon szereplő oldalon semmiféle választ nem találtam a feltett kérdésre.

2009. aug. 21. 10:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
bameg a holdnaptárasat én raktam be.:D és most hogy irjak le a kérdezőnek egy holdnaptárat?:DXD még a vak is látja h ott van a föolldalon.:D
2009. aug. 21. 10:05
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szolnokon néztem a hullócsillagokat, de nézni akartam a holdat is. És tényleg eltűnt valahova. De attól függ, hogy mikor kel fel és mikor nyugszik le, úgymint egy nap. Csak később jön a hold, mondjuk hajnal jön.
2009. aug. 21. 10:42
 17/21 Salx Narval ***** válasza:
100%
Kedves 10-02Én válaszoltam, megírtam, hogy Kaposváron látszott tegnap este, de csak halványan, egy körív.Miért baj,hogy viccelődünk egy kicsit.Tedd azt, te is.
2009. aug. 21. 11:15
 18/21 anonim válasza:
32%

"bameg a holdnaptárasat én raktam be.:D és most hogy irjak le a kérdezőnek egy holdnaptárat?:DXD még a vak is látja h ott van a föolldalon.:D"

Kulturáltan írj, ez nem a részegek sarki kocsmája. A holdnaptár nem válasz a kérdésre.

2009. aug. 21. 15:55
 19/21 anonim ***** válasza:
62%
úgy irok ahogy akarok.. :D és nem vagyok részeg.. :D
2009. aug. 21. 22:22
 20/21 anonim válasza:
30%

Nem, nem írsz úgy, ahogy akarsz.

"A gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!"

2009. aug. 22. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!