Gelazso kérdése:
Ugyanannyi c és más vitamin van a szárított (füszer) " paprikában mint a frissben?
Figyelt kérdés
2012. dec. 3. 13:04
1/3 anonim válasza:
C-ből igen, mert az nem illékony.
Más vitaminok közül amik illékonyak, azok egy része elpárolog a szárítás folyamán. De nem nagy részben, ez a "mindenből csak frisset" mentalitás javarészt hisztéria.
Jellemzően paprikából viszonylag keveset eszel egyszerre, ezért igazából annál nem olyan lényeges. Fontosabb a vitamintartalma annak, amit megpaprikázol vele.
2/3 anonim válasza:
Komment 1: Hibás válasz. A C-vitaminban tárolás vagy hő hatására felszakadnak a molekula kötései, így az elbomlik. Ezért van az, hogy a télire eltett gyümölcsök, zöldségek c-vitamin tartalma tavaszra erősen lecsökken.
3/3 anonim válasza:
2-es olyan szintű gyengeelméjű barom, hogy azt hiszi, hogy a szárítás azonos a főzéssel.
Az ilyen majmok miatt ilyen hányadék ez a gyakorikerdesek oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!