A Jupiter-en ha gyufát gyujtanék berobbanna az egész bolygó?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy 1000 km vastagságú hidrogénben gazdag légkör és lejjebb pedig a folyékony molekuláris hidrogén mély óceánja található. Nincs szilárd felszine2009. aug. 17. 09:51
1/16 anonim válasza:
Nem tudnál gyufát gyújtani, mert nincs oxigén...
2/16 A kérdező kommentje:
Oxigén palack segítségével gondoltam.
2009. aug. 17. 09:55
3/16 anonim válasza:
A hidrogén se tud berobbanni oxigén nélkül.
4/16 anonim válasza:
ahhoz oxigént kéne engedned a légkörbe. A hidrogén égés (tehát robbanás közben is) oxigént vesz fel...
5/16 Liquid válasza:
Ez így nem teljesen igaz, a gyufát meg tudnád gyújtani - csak abban a másodpercben ki is aludna- a gyufában kálium-klorát van, ami O2-t fejleszt, csak nem eleget , ezért mingyárt ki is aludna...
A kérdésre válaszolva nem, nem robbanna fel ezen ok miatt h nem tudnád meggyújtani, s 1db O2 palck vajmi kevés egy egész bolygó felrobbantásához!
6/16 anonim válasza:
Felrobbanna az oxigénpalackod: valahogy úgy, mint itt egy hidrogénpalack.
8/16 A kérdező kommentje:
ez a kérdés arrol szól, hogy lemodellezzük a dolgot
2009. aug. 18. 13:55
9/16 anonim válasza:
Ha feltöltöd a légkört valamilyen oxidálószerrel (oxigén, halogének, stb), akkor természetesen elég nagyot szólna. De mivel ez nem lehetséges, mivel ilyen nyomásviszonyoknál azonnal robbanna, így szerintem ugrott az ötlet.
10/16 anonim válasza:
Ez egy érdekes kérdés..Nem válaszolok,hanem tovább kérdezem..Tételezzük fel,persze csak képzeletben,hogy van ott levegő éppen elég.Akkor berobbanna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!