Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen messzire menne egy...

Milyen messzire menne egy kilőtt puskagolyó a holdon?

Figyelt kérdés
Feltéve,hogy nincs előtte semmilyen terepakadály.
2009. aug. 13. 10:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

nagyon leegyszerűsítve valamivel több, mint hatszor messzebre, mint a földön.

a holdon a gravitációs erő kb. a földének az hatodrésze, plusz mivel ott nincs légkör, így annak a közegellenállásával kell számolni.

2009. aug. 13. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:

hopp, ezr elírtam:

"annak a közegellenállásával SEM kell számolni"

2009. aug. 13. 11:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kiszámítani nem tudom de tippelni azt talán, mivel a kilőtt puskagolyó sebessége kb. 800 méter másodpercenként tehát 0,8 km/s, a holdon a szökési sebesség 2,4 km/s azt ne várd,hogy kirepül az űrbe az idők végezetéig.A gravitáció kb. hatoda tehát akkor hatszor messzebbre repülhet. A földön elrepül 1,5 km - re akkor a holdon ez 9 km , és mivel nincs légkör ami jelentős tényező én még ezt is megdupláznám. Tehát sacra 18 km -re repülne.
2009. aug. 13. 11:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Afganisztánban egy kanadai mesterlövész 2430 méterről ért el találatot. Tehát 1,5 km kevés kiinduló adatnak. Inkább 3km.

Elég bonyolult számítások kellenének ahhoz, hogy a maximális lő távot meghatározd, és kellene hozzá a fegyver, és a lövedék típusa.

2009. aug. 13. 15:24
 5/9 anonim ***** válasza:
38%
Semennyire, hisz a Holdon nincs oxigén ami nélkül meg nem indulnának be a megfelelő kémiai folyamtok:)
2009. aug. 13. 18:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy vannak olyan lőszerek, amiben benne van az oxidáló anyag, így légüres térben is működik.

Gondolom a víz alatti műveletekhez a deszantosok tartanak ilyet.

2009. aug. 13. 20:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden lőszerben/robbanószerben benne van. Csak levegővel lehetetlen táplálni ilyen gyors égést.
2009. aug. 14. 16:38
 8/9 anonim válasza:
nem tudom:)
2010. ápr. 8. 21:28
 9/9 anonim válasza:
A myth busters(mítosz írtok) sorozatban letesztelték ezt légüres térben és elsült a fegyver
2015. nov. 7. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!