Szerintetek a mi galakszisunkon kívűl létezik űr lény?
igen ezt akartam kérdezni és szerintem is léteznek más bolygon
még kérek válaszokat...
köszi
Űrlény (egybeírva) itt sem létezik, mi sem azok vagyunk.
De élőlény valószínű, hogy máshol is van. Már jóval 500 fölött van a felfedezett bolygók száma, úgy néz ki, hogy ez általános jelenség mindenhol. Lassan már olyan bolygót is találunk, mint a Föld.
Ki van csukva, hogy csak minálunk legyen élet, és nyilván a többi galaxis (x-el) is hasonló.
de szerinted?
tudom hogy még nincs bebizonyítva csak kiváncsi vagyok hogy mit válaszoltok
na szerinted?
várok még válaszokat...
1ne javítgass ki
2az űrlényeknek mi is űrlények vagyunk (csak máss hogy nevezik)
A tudomány jelenlegi eredményei azt sugallják, hogy az élet nem ritka jelenség az univerzumban. De ennek azért vannak árnyalatai. Pl. az intelligencia kialakulása nem feltétlenül kell, hogy végbemenjen. Tulajdonképpen nem feltétlenül jelent jó ideig evolúciós előnyt. A rovarok sokkal hatékonyabbak. Tehát elképzelhető egy olyan bolygó, ahol van élet, de nem alakul ki intelligencia.
A másik oldala a dolognak, hogy vannak olyan jelenségek (szupernóva robbanások), amelyek elég nagy hatókörben öntik nyakon a bolygórendszereket gamma-sugárzással, ami viszont sterilizálja a bolygókat. Lehet, hogy csak szerencsénk volt, hogy minket még nem ért ilyen. Illetve valószínű az élet kezdetén lehetett egy ilyen robbanás a közelünkben, legalábbis az egyik elmélet szerint emiatt haltak ki a trilobiták, és csak a mélyvízi élőlények élték túl a sugárzást.
Aztán az megint más kérdés, hogy fel tudjuk-e venni a kapcsolatot velük, illetve hogy egyáltalán észlelni tudjuk-e őket. És megint más kérdés, hogy eljuthatnak-e ide, vagy mi oda. De a létezésük valószínű.
Amúgy az űrlény egybe írandó, a galaxis meg x-el. Nem árt, ha a nyelvtan tudománya felé is mutatsz egy kis érdeklődést. Általában az űrlény a földön kívüli élet szinonimája, tehát esetünkben joggal használható (kivéve magunkra). Bár ritkán szokták így használni, ha már természettudomány témakörben lett feltéve a kérdés, szerencsésebb lett volna földön kívüli életet írni, de végül is ez is elfogadható.
Tanulj meg magyarul, ha azt szeretnéd, hogy ne javítsanak ki. A helyett, hogy megköszönnéd... elég hálátlan vagy ám.
Nem vagyunk űrlények, mert nem az űrben születtünk, nem ott élünk, nem az az otthonunk. Földi (bolygón) élő lények vagyunk.
A tudomány rovatban pedig nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy más mit hisz. Ha erre vagy kíváncsi, menjél az ezoterikára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!