Miért lesz az ember bal kezes és jobb lábas?
Én pl jobb kezes vok.
De azt nem tom, hogy bal vagy jobb kezes vagyok.
Ez inkább attól függ, hogy meik a kényelmesebb az embernek szerintem.
A középső fiam egy éves korában kórházban volt, bekötöttek a jobb kezébe infúziót (a balba nem sikerült), és hogy ki ne vegye, vastagon bepólyálták a kezét. Három nap alatt -míg bent volt- átszokott a jobbkezességről a balkezességre! Most 7 éves azóta is azt mondja, az az ügyesebbik keze. A lábát mindkettőt használja.
Azt mondta a gyógypedagógus, próbáljuk ki ha gurítunk egy labdát, melyik lábával rúg bele először, ha azt is ballal, akkor valódi balkezes, (a jobb agyfélteke irányít) ez nálunk nem jött be, mert hol ezzel, hol azzal rúgja a labdát.
Nálad nem lehet egy kölyökkori trauma, mint a fiamnál?
Vagy a havernél az, hogy kiskorában rászóltak a balkeze miatt, és átszokott a jobbra, igazából meg balos lenne?
A nagybátyám jobbal ír, de ballal dolgozik. Az iskolában a régimódi tanára addig zaklatta, hogy kénytelen volt a jobb kezébe fogni a tollat!
Én most tanulok ballal írni, hogy tudjak segíteni a gyerkőcömnek az írás tanulásban!
Az elso hozzászóló vagyok.
Félre írtam!
Nem tudom , hogy jobb vagy bal lábas vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!