Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Léteznek e a 4. és az feletti...

Léteznek e a 4. és az feletti dimenziók?

Figyelt kérdés
Az eddigi bizonyítása a 3.-on felüli dimenzióknak úgy tudom elméleti síkon történt, a matematika, az analógia segítségével. Tehát pontokból áll a vonal, vonalakból a sík, síkokból a tér, térfogatokból a 4. dimenzió stb. A tanmese szerint egyel feljebbi dimenziókból látjuk az alatta lévő dimenziók olyan pontjait is, melyeket onnan egyébként nem látnánk. (azaz látnánk, ha erre megfelelő szervünk alakult volna ki). A bajom az, hogy ha a bizonyítás analógiai alapja az, hogy ha pl. a 3. dimenzióból nézve látjuk a síkban rajzolt kör belsejét, míg ezt a kétdimenziós lény nem látja, csak egy falat, amit kerülget, akkor máris nem mondunk igazat, mert a rajzolt körnek is van vastagsága! Egy egység. Így az is egy térbeli idom, egy téglatest.

2012. okt. 15. 18:25
1 2 3
 21/22 Pupil válasza:

Érdekes ennyi véleménnyel találkozni egy olyan dologról, amit senki nem látott, nem érzékelt.

Mintha arról menne a vita, hogy létezik-e Isten? Aki szintén nem látható, de érzékelhető, tapasztalható, mint a levegő, vagy a rádióhullámok.

A Google keresőn keresztül találtam ide, mert azt hittem kapok valami értelmes kiegészítést arra a megfogalmazásra, amit most olvastam egy reklám felületen, miszerint a 4. dimenzió a 3 dimenzióra állított merőleges. Gondoltam, erről többet kellene tudnom, de csak annyit tudtam meg, hogy ez egy felesleges elméletgyártás csupán, mint az élet a Marson.

2013. szept. 10. 19:08
 22/22 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy a 4. dimenzió a mélység

1 hoszuság

2 magaság

3 vastagság

4 mélység

2018. júl. 5. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!