Szerintetek tényleg létezik lélek?
#1:
Ez a wishful thinking nevű érvelési hiba. "Azért kell léleknek lennie, mert szerintem máshogy nem jó a világ." Sajnos a valóság nem egyezik a vágyainkkal, így pusztán attól, hogy számodra sivár lenne egy lélek nélküli világ, még lehetséges, hogy nincs igazad.
Ez a tekintélyre hivatkozás nevű érvelési hiba.
[link] "Már Szókratész/Einstein/DaVinci is megmondta, hogy a folyók márpedig felfelé folynak." Ezzel az a baj, hogy egyrészt sok híres ember volt, akik egymásnak ellentmondtak, így bármelyik idézet semlegesíthető egy ellen-híresemberrel. Más részről a híres ember azért híres, amit letett az asztalra, de attól még nem lesz minden szava valóság. Einstein jó volt fizikából, de honnan tudjuk, hogy jó volt-e pl lélek-dolgokból. (Newton is mondott olyan dolgokat, amiket ma már nem idézünk tőle...)
A lélek mellett semmilyen valódi érv nem szól, csak ilyen ál-érvek, hibás érvelések.
Persze egy nem anyagi természetű dolgot elég nehéz lenne mérésekkel bizonyítani, így természetesen nincs semmi ami közvetlenül bizonyítaná a létét.
Hitről pedig nincs értelme vitatkozni.
Raptor666
igen, 21 grammot, ami pont megfelel egy jó f*ngásnak
cheeky_bugger
Valószínűleg, ha azért lenne ez, már rájöttek volna.
Egyébként jó nagyot kellene durrantani, hogy kitegyen 21 grammot.
nekem a muter babgulyása után szokott sikerülni a 21 gramm :D
a problémám ezzel a 21 grammos urban legenddel csak annyi, hogy ezt vajon ki mérte le szakszerűen?
Ez egy érdekes kérdés.szerintem a lélek maga az agy ami igazából önálló életet él és a testen csak élősködik kontrolálja azt.A testünk szimbiózisban él az aggyal afféle
ha az egyik elpusztul a másik sem marad életben módon az agyunk az ami a lélek de ez csak az emberekre vonatkozik mert a lélek=önálló fejlett gondolkodás.
Éehet ,hogy hüleségeket írtam de szerintem valami ilyesmi a lélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!