Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit kezdjek 2 hektárral?...

Mit kezdjek 2 hektárral? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Nincs időm ránézni sokszor. Arra gondoltam beültethetném vagy bevethetném valami igénytelen növénnyel és csak egyszer kétszer kéne ránéznem meg betakarítani.

Nade milyen növény lenne ez?

Szerintem valami évelő gyógynövény vagy fűszernövény jó lenne.. De nem ismerem őket, melyek az igénytelenek?

2012. okt. 1. 22:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a helyedben homoktövist telepítenék. Igénytelen cserje, homokon, öntözés nélkül is jó termést hoz. Háromévesen fordul termőre, utána csak szedni kell. A jövő nagy ígérete ez a növény. A bogyók vitamintartalma rendkívül nagy, és sokfélét tartalmaznak. A fukusimai atomerőmű felrobbanása után ebből készült kivonatot itattak a kármentesítő munkásokkal, immunerősítő és védő hatásai miatt.

Nyugaton már most is nagy a kereslet a gyümölcsére (ill. a belőle készült kivonatra, szörpre, lekvárra, stb.), nálunk mostanában kezdik újra felfedezni.

Attól sem kell félni, hogy illetéktelenek learatják a termést, mert annyira szúrós, tövises, hogy biztosan nem céltáblája a tolvajoknak.

Ha érdekel, nézz utána a neten ennek a növénynek részletesebben.

A gyógy- vagy fűszernövény sem rossz ötlet, de azok több törődést igényelnek. Jó választás lehet a kamilla, az a szikes talajon is megél, és szintén van rá kereslet.

2012. okt. 1. 22:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Add ki bérbe,aki műveli.
2012. okt. 1. 23:00
 3/3 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat :)
2012. okt. 2. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!