Miért nem látható a Hold minden éjjel?
Itthon egyszer sem nézel az égre, vagy mivan? -.-
Azt sem láttad még, hogy a Hold néha nappal is látható?
Itt láthatod a Hold-kelte/nyugta időpontokat, és szemmel látható, hogy a Hold meglehetősen gyakran nem látható az éjszaka.
Most meg csúnya leszek, de te most komolyan, x éved alatt nem néztél fel összesen 10 alkalommal az égre??
Pontosan azt mondom, hogy itthon mindig látom és igen látom nappal is, az volt a fura, hogy kint egy hét alatt egyszer sem láttam éjjel.
Igazán kedves stílusod van!
Egyiptomban a piramisok gátolták, hogy feljöjjön :)
Viccen kívül lehet, hogy nem az éggel voltál elfoglalva, amikor meg igen, akkor pont nem volt fent a Hold.
Egyébként azért nem látható minden éjjel, mert nem egyezik meg az ő keringése a mi forgásunkkal, és így van olyan, amikor éjszaka a föld másik oldalán van.
Biztosan van itthon is olyan, hogy nem látható, de ott egy hét alatt egyszer sem, gondoltam van valami magyarázata, nem értek a csillagászati témához, de érdekelne.
Szerintem lényegtelen hány éves vagyok.
Ott nincs felhő, tehát az kizárva. :)
Persze nem ezzel voltam elfoglalva egész héten, amikor eszembe jutott nem találtam. Teljesen más csillagképek voltak, ez érthető is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!