Csillagászok! Mi a véleményetek?
Sokszor láttam az interneten CCD kamerákat. Nagyon megtetszett hogy nem kellene a távcsövet mindig magasságra beállítanom megfigyelésnél, mert elég nehézkes.
Arra gondoltam hogy veszek egy ilyen kamerát, hogy a laptopról is tudjam nézni az eseményeket.
Sajnos a kamera eléggé drága nekem, de amikor utána olvastam az interneten találtam olyat, hogy ez valójában webkamera. Sokan úgy is hívták, hogy webkamera (leírásokban). Sok helyen láttam olyat hogy asztali webkamerákat is tesznek rá az okulárra.
Úgy ahogy utána olvastam a CCD-nek is, hogy ez másféle kamera, mintha vennék egy 2-3 ezer forintos "auchan"-os kamerát:)
Olvastam olyat is hogy egy kis adaptert kell venni a webkamerára, vagy épp fényképezőre, hogy az okulárra lehessen rögzíteni.
Mi a véleményetek? Érdemes vennem egy olcsóbb webkamerát? jó lesz valamire? Valakinek van esetleg ilyen tapasztalata?
A válaszokat előre is köszönöm!
ne haragudj de kifejtenéd bővebben? nem egészen értem mire gondolsz. sajnos még eléggé kezdő vagyok.
hogy érted hogy nap hold és 3 bolygóra elég? az objektumok követése az állványtól függ nem? az egyébként EQ-1es.
és hogyhogy a webkamera lencsét kiszedni? ezt sem nagyon értem.
találtam egy dokumentációt a lencse leszedéshez:) már így értem mi is az.
ilyen adaptereket néztem most:
de szerintem a másodikat kell nekem vennem ugye?
ezt a webkamerát néztem. ilyenen is le lehet szedni a lencsét? mind ugyan úgy működik? vagy lehet más és nem lesz jó hozzá?
a lencse leszedős dokumentációban egy másik fajta webkamera van, de azt mondják azt már nem forgalmazzák.
barkácsolással is meglehet oldani?
és egy ilyen kaliberű webkamera is jó akkor? nem hiszem hogy pont ez a posta költség miatt, de akkor olyan kamerát nézzek a boltba aminek manuális a fókusza, azaz le lehet tekerni a lencséjét, aztán helyére az adapter és rá a távcső okulárjára és lehet is nézni?
köszönöm szépen a segítséged, nagyon hálás vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!