Milyen hatással van a társadalmak fejlődésére, ha minden életképtelen, génhibás és selejtes egyedet meggyógyítunk?
Valóban. Bocs de lefelejtettem az idézőjelet a "MEGGYÓGYÍTANI" kifejezésről. :)
Így azért egészen más a leányzó fekvése... :DDD
dellfil
A natív hülyeségre mái napig nincs orvosság az ólomtablettán kívül, úgyhogy a kérdés eldönthetetlen.
Kár volt bezárni a Taigetoszt.
A társadaloméra mindenképpen jó hatással lenne. Viszont kétlem, hogy gazdaságilag (úgy összességében) megérné. Szerintem már az is túl sok értékes forrást köt le, hogy az emberek egy bizonyos százalékának (például nekem is) szemüvegre van szüksége. Persze ma már kb. 5 szemüveg árából kijön egy komplett szemműtét és szerintem fog ez még lejeb is menni.
Másrészt: Vannak olyan kutatások amik azt bizonyítanák, hogy az emberek egyre hülyébbek lesznek? Tapasztalatom szerint ugyan csapni való a helyzet, de úgy hallottam a kutatások/felmérések nem azt támasztják alá, hogy az átlag intelligencia egyre csak csökkenne, sőt inkább növekedést mutathatóak ki(legalábbis a fejlett országokban). Valamint az sem ismert, hogy a természetes adottságok mennyire szabnak gátat az intelligenciának, vannak ugyan olyan kutatások ami a 3. világbeli embereket unintelligensnek állítják be, de nem hiszem, hogy ennek biológiai vonzata lenne. Gyak. szerintem azok nagy része akiket mi hülyének tartunk azért olyan amilyenek mert nincsenek rákényszerítve, megtanítva. Olvasgatva Dominic O'Brian memória fejlesztő könyvét, meg a magyar rubik kocka vakon kirakó világbajnokkal nekem az jött le, hogy az átlag ember is igen durva dolgokra lehetne képes, már ha akarna.
Két oldal a témáról és még csak Hawking került szóba? Mi van Hitlerrel? Kivégzett mindenkit, akit selejtnek gondolt, utolsónak magát és családját. Mindenki haljon meg tüdőgyulladásban? Tökéletes ember nincs, akár mindenki mehet a Taigetoszra.
ui.: Gyertek dobjatok le..
Egy rokkant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!