Hogyan készül a savanyúkáposzta, és milyen gombák alakítják át a cukrokat, mivé?
Figyelt kérdés
Kicsit hosszú kérdés, mentségemre szolgáljon, egy órát keresgéltem utána, de az erjedés kémiai folyamatát (a káposzta esetében) nem találtam meg.2012. szept. 14. 18:28
1/3 anonim válasza:
Tejsavas erjedésnek hívják a folyamatot. Nem gombák, hanem tejsavbaktériumok okozzák, melynek során a hat szénatomos cukorból tejsav keletkezik.
C6H12O6 = 2C3H6O3
C6H12O6 = 2C3H6O3
vagyis a hat szénatomos cukorból tejsav keletkezik.
2/3 A kérdező kommentje:
De higyan kerül cukor a káposztába? Én minden receptben csak az láttam, hogy sózzák.
2012. szept. 15. 10:45
3/3 anonim válasza:
Cukor valamilyen formában minden növényben van - így a káposztában is. Ez a fotoszintézis lényege.
Vízből és széndioxidból állítanak elő cukrot a napfény energiájával és a klorofil enzim segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!