Van itt olyasvalaki, aki csillagásznak készül?
Nekem sajnos senki ismerősöm nincs, akit ez érdekelne, nem tudok beszélni erről senkivel igazán ,pedig engem is nagyon foglalkoztat. Esetleg konzultálhatunk ezzel kapcsolatban, van kedved?(pl. skype, e-mail)
Vagy másvalaki, akit ez érdekel,és szívesen beszélne a csillagászatról, írjon nekem privit!!! Köszönöm!
Én nem annak tanultam.
Engem is érdekel,és sokszor bámulom is az eget,mert gyönyörű.De keveset tudok róla,megtalálom a Tejutat és a göncölszekeret és kész.
Kajak nem értem am márt úgy kötik össze néhány csillagot "ahogy" mert teljesen másképp is össze lehetne kötni :D
Engem csak érdekelnek a csillagászati és filozófiai kérdések.
Rengeteg könyvet olvasok ilyenekről.Ha kiolvasol kb 3-4 könyvet ebből a témából, máris nagyon sokat tudsz.
Ajánlom John Gribbin könyveit. Bár ahhoz hogy csillagász legyél kell valamit sejtened a kvantummechanikáról is.Ő erről a kettőről ír.Nagyon érdekes elbeszélésben.
00:48-as
Azért úgy kötik, mert anno az antik világban azokat látták bele a görögök :)
Amúgy összesen 88 csillagkép van (hivatalosan), ebből 47 nálunk is látszik :)
amúgy: [link]
:)
Olyan felsőtagozatos koromban érdekelt. Igaz, az már elég régen volt... Később valahogy annyira nem. Bár ha felvettek volna földrajz szakra, ott azért lett volna. Viszont a matek miatt sokat szívtam volna, mert abban a reál beállítottságom ellenére nem vagyok annyira jó.
Viszont mostanában a szép nyári esetéken elkezdtem keresgélni a csillagképeket. De egyrészt a fényszennyezés, másrészt a rutintalanságom miatt nem ment túl jól a dolog. De a könyvet (Klepesta-Rükl: Csillagképek atlasza), amit mostanában nézegettem ennek kapcsán, azt szerintem érdemes lenne beszerezni.
Én csillagász szakirányon tanulok, pont itt: [link] .
Nem tudom fejből a csillagképeket, és eddigi tanulmányaim során egyetlen egyszer néztem távcsőbe.
A csillagász szak véleményem szerint nem kifejezetten azoknak való, akik szeretik nézegetni az eget. Sokkal több számolás, mint bámulás.
Ettől függetlenül jópár évfolyamtársam amatőr csillagász is mellette.
"Nem tudom fejből a csillagképeket, és eddigi tanulmányaim során egyetlen egyszer néztem távcsőbe. "
Egyszer néztél távcsőbe? Ez azért durva! :( Persze sok elmélet is van, de akkor is túlzás, hogy nem része a képzésnek a csillagok távcsöves megfigyelése valamilyen formában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!