Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen szaga van? Lehet egy...

Milyen szaga van? Lehet egy felnyitott, halott emberi test szagát hasonlitani? Ha igen mi az? :D

Figyelt kérdés

Jövőre 10. osztályos leszek.A biologiatanárral valószinüleg megyünk boncolást(ember) nézni.nagyon kiváncsi vagyok már, hogy hogy is van ez.

Az egyetlen dolog ami kissé aggaszt az a szag. Sokan mondták,hogy attól lettek rosszul.

Lehet valamihez egy felnyitott halott emberni test szagát hasonlitani?

ha igen mihez?:D

Lehet,hogy meglepő és brutális a kérdés.De érdekel.

Előre is köszi:)

Kellemes estét!

2009. júl. 29. 21:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
66%

Olyan szag is van,mint amikor a fogdoki fúrja a fogad,mert ugye a kopit is le kell szedni,vagy legalábbis fúrnak ott:)

Aztán majd mesélj:)

Én szerettem volna menni a fakkal,de nem engedett a tanár...hát haragszom is rá évek után is:(

2009. júl. 29. 22:48
 22/35 anonim ***** válasza:
55%
nos aki szakmabeli,. az tudja nálunk miért is tiltották be .... szerencsére !!!
2009. júl. 29. 23:11
 23/35 A kérdező kommentje:
Hmm.akkor jóljönne ide egy szakavatott vélemény.:)
2009. júl. 29. 23:12
 24/35 anonim ***** válasza:
98%
Nos, a hullaszag roppant undorító, édeskés rothadó hús. Igaz a hír, a látvány nem vészes (talán amikor a még teljesen egyben lévő, még ember formájú testet felnyitják, illetve amikor a koponyatetőt körbefűrészelik és leteszik az asztalra, azán a fejbőrt lehúzzák az arc irányába) de a szag az brutál. Javaslom, hogy kizárólag a szádon vegyél levegőt ha érzékeny a gyomrod. Mellesleg szerintem egfészséges dolog ha valakit érdkel a dolog, mivel így szembesülni lehet azzal, hogy mi vár mindenkire. Nem érdemes az élet legfontosabb tényét elfedni az emberek elől, mert ez ostoba és jelentéktelen élethez és rossz értékrendhez vezet.
2009. júl. 29. 23:37
 25/35 anonim ***** válasza:
93%

én vagyok aki a főttojást írta. énis simán megeszem, kicsit se asszociálok az illatáról egy hullára. ráadásul ez csak az én orrom számára van így, nekem mondjuk kicsit sincs felbontott csirke szaga.

a dögkutat és egyebeket hiába emlegetitek, egy boncolt test nem rothad, nincs dögszaga, sőt még csak nem is erős zagról van szó. persze ha az ember bemegy van egy jellegzetes szag, de nem túl erős és folytó, a testnek ezt éeszámítva nincsen szaga, ha csak oda nem mész és nem szagolgatod 1cm-ről. a gyomortartalomnak pl nincs jó illata, de 1m-ről már azt sem érezni.

tény, hogy van aki nem bírja, de aki szagolt már nem kellemes illatot és bírta, annak ez édeskevés lesz egy rosszulléthez. max a látvánnyal együtt, de úgy sem hiszem.

2009. júl. 30. 09:50
 26/35 anonim ***** válasza:
48%
azért valljuk meg, a látvány is gyakran igen borzasztó tud lenni .... nem részletezem, de tudod elég 2 nap, és elveszti az arcvonásait, úgy szoktak fogalmazni külsősök, hogy "kisimul", szóval valahogy jellegtelenné válik, de a halál módjától függően lehet nagyon brutál ám a látvány ezen kívül is ... akasztott, megfulladt ember ... ajajajjjj, na én továbbra is pártolom azt, hogy 18 év alatt semmiképpen se lehessen megnézni ilyet, őszintén sajnálom, hogy nálatok még ezt nem tiltották be. Ehhez kell egy bizonyos érettség hog yvalaki fel tudja dolgozni. Tudod ismerek én olyat is aki pedig már 21-22 évesen látott ilyet, na azóta él nyugtatókon és azóta vannak rémálmai, tulképpen azóta idegbeteg teljesen. Úgyhogy nem olyan egyértelmű ez a kérdés. Másrészt rengeteg visszaélés volt kis hazánkban, nyilván manapság is vannak csak kevesebb talán, és pár botrányos eset után tiltották be. A nagyon durva esetet pedig le se írom, az már gusztustalan, pedig orvostanhallgatók művelték, aztán mindkettőt ki is rúgták azonnal, megjegyzem abszolút jogosan. Nem vagyok én se prűd se álszent, de azért ezt felháborítónak tartom, mégiscsak halottgyalázásról van szó ha valaki olyat tesz pl ami miatt be is tiltották. És látod, ilyen hülyék meg mindig vannak ....
2009. júl. 30. 10:06
 27/35 anonim válasza:
100%

miért tiltották be pontosan?

MIlyen egy fulladt vagy akasztott hulla?

2009. júl. 30. 17:44
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Az emberét nem tudom de a rothado állatok szaga olyan édeskés,valószínü,hogy az emberi is hasonló.
2009. júl. 30. 21:07
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
A fulladt hulla elég durva, a vízben töltött időtől függ, hogy mennyire. Részlegesen hiányző kékes arc, kívülről látható fogsor pl. Általában az az érdekes, hogy amikor kinyitják, hemzsegnek benne a férgek, talán ezért mondják, hogy keményebb egy "átlag" tetemnél.
2009. júl. 30. 21:42
 30/35 anonim válasza:
83%

Szia!

Az, hogy az orvosira készülsz, az nagyon szép dolog.

Az, hogy érdekel az emberi test és a boncolás, úgy gondolom természetes, mindenkit érdekel, csak kevesebben bírják végignézni vagy esetleg csinálni.. :S

De az, hogy röhögő szájlikkal teszed fel a kérdéset, ne haragudj, de engem irritál!! Az az ember, akit majd a szemed láttára fognak felboncolni, valamikor ő is ugyanúgy élt-nevetett-érzett, ahogy te is..

Elhiszem, hogy izgatott vagy, de vegyél vissza magadból! Vagy majd lefagy a mosolyod, ha neadjisten egy ismerőst látsz ott feküdni? :(

Nekem savanykás, szúrós, romlott szagú, bármi közül felismerném, ki lehet bírni, amúgy meg kapsz maszkot..

Ha orvosként dolgozol majd, nem kell halottakat szaglásznod, de a vérszagot, ill inkább a látványát sem bírja mindenki. (normál operációra gondolok)

Szóval, egy kicsit több részvéttel indulj, és legyél hálás annak a valakinek, hogy betekintést enged a testébe, ezzel pedig te okosodhatsz!

Többieknek: nem perverz vagy elvont (talán egy kicsit :)) a kérdező, csak fiatal és izgatott, és van még mit tanulnia bőven..

2009. júl. 31. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!