Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a neve annak a településnek...

Mi a neve annak a településnek, ahol a hét elején csak plusz 4 fokot mértek?

Figyelt kérdés

Valamelyik Híradóban szó volt arról, hogy miközben dúlt az augusztus 20-a utánra nem jellemző kánikula, a település házaiban be kellett fűteni.

Sajnos, a helység nevét nem jegyeztem meg, és hiába kerestem az Interneten, különböző hírekben.

Valaki meg tudná mondani?

#csak-plusz-négy-fok-augusztusban
2012. aug. 26. 19:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy ez éppen hol volt, de általában Zabar az a település, ahol a leghidegebb van (Nógrád megye).
2012. aug. 26. 19:41
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy hülyeség..

Amúgy az se itt lehetett Magyarországon...

2012. aug. 26. 19:42
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Sőt fagyott is nem?

:D

2012. aug. 26. 19:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne hülyeség? Én egyenlőre csak egy 20-a előtti hidegrekordot találtam, ez is Zabar nevéhez fűződik, augusztus 14-én 3,5 °C-ot mértek.

[link]

2012. aug. 26. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Még ezt a cikket találtam a zabari rekorddal kapcsolatban, érdekes egy település, elég sok hidegrekord kötődik nevéhez.

2012. aug. 26. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, Zabarról volt szó, én is láttam azt a hírt. 3,5 fokot mértek. Egyébként ebben semmi meglepő nincs. Fagyzugos völgyben fekszik a falu. Amikor nincs felhő az égen, erőteljes a nappali meleg kisugárzása, és nem cserélődik a hő a környező magaslatok melegebb levegőjével. Ezért alakul ki hajnalra ilyen alacsony hőfok.
2012. aug. 26. 20:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most már biztos, hogy nem fogom elfelejteni a község nevét.
2012. aug. 28. 08:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Jelentem Zabar ismét hozta a formáját, ma hajnalban 1,7 °C-ot mértek, ezzel megdőlt az augusztus 28-i napi hidegrekord. 4-es és 5-ös válaszoló voltam.
2012. aug. 28. 17:14
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! A községről szóló riportot én is láttam. Nem depressziósak az ott lakók? Hogyan lehet ezt a "hendikepet" megszokni?

Ez olyasmi lehet, mint Rejtő "Pipacs, a fenegyerek" című kisregényében a fejvadász daiak harcosok faluja. Egy vízesés közvetlen közelében élnek, óriási dübörgő, zajban, és emiatt siketek.

2012. aug. 29. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!