Fizika fakt, gimnázium?
Hello
Most lesz az utolsó évem,előző évben jártam fizika faktra,de nem tudom van-e értelme idén is járni.Természettudományi szakra akarok menni,valószínűleg csillagásznak.Fakton viszont csak klasszikus fizikát tanultunk,meg azt is fogunk jövőre,mivel így épül fel a könyv.Egy lecke van a könyvben atom-és magfizikáról,a többi az mozgások,rezgések,hullámok,hőtan,elektromosságtan.Főiskolán/egyetemen van fizika szak és ha azon belül környezetfizika szakirányra megyek akkor is kell az összes klasszikus fizika téma?
Vagy esetleg járhatsz földtudomány alapképzésre, és mehetsz utána csillagász mesterképzésre. Ezt találtam az ELTE csillagászati tanszék honlapján:
"Földtudományi alapszakon értelemszerűen sok geológiai, geofizikai ismeretet, fizika alapszakon pedig több, a csillagászat számára nem feltétlenül releváns matematikai és fizikai ismeretet lehet elsajátítani. A választás tehát főleg a hallgató érdeklődési körén múlik. Pl. planetológia vagy naprendszer-kutatás érdeklődő diákok számára a földtudományi alapszak, kozmológia vagy elméleti asztrofizika felé orientálódóknak pedig a fizika alapszak lehet hasznosabb."
előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!