Nehéz latint tanulni?
Figyelt kérdés
Most megyek gimnáziumba és mivel biokémia szakra megyek második nyelvként latint kell tanulnom (gondolom az orvosi miatt, ha valaki arra szeretne menni) mennyire nehéz ezt a nyelvet tanulni?2012. júl. 31. 14:01
1/4 anonim válasza:
én tanultam orvosi latint. igaz, hogy csak kifejezések voltak többségben, azok meg olyanok mintha szótárból kinéznéd a szavakat. a nyelvtanból annyira nem haladtuk jól, mert sok óra elmaradt, de pl a deklinációk könnyűek(kivéve a 3. összesen 5 van). akkor a birtokos eset se nehéz, meg a főnévből melléknév képzés is egyszerű, ha az alapokat jól megtanulod. sajna csak ennyit sikerült megtanítania a tanárnak.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:D az még a kérdésem h ha gyógyszerész szeretnék lenni ott tudom e majd ezt hasznosítani?
2012. aug. 1. 11:19
3/4 anonim válasza:
fogalmam sincs. a gyógyszerészeknél a legjobban elismert tudomány, hogy elbírják olvasni az orvosok kézírását. a latin meg csak arra jó, ha kapsz beutalót, vagy leletet és elolvasod, akkor tudod mi van odaírva, ill tudsz vele vagánykodni(én legalábbis szoktam)
4/4 anonim válasza:
Használják a latint, igaz, elég keveset:
Nem olyan nehéz, mint mondják. Mondjuk úgy, hogy aki nem is akarja megtanulni, mert minek, annak nem is fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!