Mitől függ, hogy másképp reagál a szervezetünk a vérvételre? Ha gyakran vesznek valakitől aki nem bírja, akkor az hozzászokik, vagy inkább legyengül?
Szerintem ez az egész pszichológia.
Attól a néhány ml vérveszteségtől fizikai baja senkinek nem lehet, az annyira kevés.
Fájdalom pedig sem vérvételnél, sem véradásnál nincs. A picur tűszúrást nem nevezném fájdalomnak.
A vérből a folyadék részét nagyon hamar pótolod: gyakorlailag az a tea, amit utána megiszol, már pótolja.
A vér többi összetevője: a vérlemezkék, a vörös vértestek - na, az pótlódik nehezebben. De 6 hónap arra is elég.
Nem tudom, hogy ha ezt sokszor teszed meg, az ront a helyzeten, vagy megedz... ez biztos a táplálkozástól és lelki tényezőktől is függ.
Szerintem hozzászokik.
Nem gyengül le, mert annyit nem vesznek.
Hanem hozzászokik pszichésen, gondolatilag, stb, nem fog félni tőle, menni fog minden simán.
EGY vérvételtől természetes, hogy nem gyengül le: az úgy van méretezve, azért nem vesznek többet. De a 6 hónapot nem véletlenül kell kivárni!
Kórházban előfordul, hogy valakitől sokszor vesznek vért (vizsgálatra) - ilyenkor vért kell neki adni - annak ellenére, hogy pl. nem vérveszteség miatt került kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!