Jonel kérdése:
Egy elméleti időutazással kapcsolatos kérdésem van, tudom, hogy egyenlőre emberileg lehetetlen időutazni. Ha megszűnik a motiváció, ami miatt az időgépet építettük, mi történik?
Figyelt kérdés
Például ha egy gyerek elhatározza, hogy ő felnőve fizikus/feltaláló lesz, hogy építsen egy időgépet, és azzal megölje mondjuk Hitlert. Felnő, és kemény munka árán kikísérletezi a működő prototípust. Majd visszamegy az időben Hitler születéséig, elmegy Ausztriába, és megöli a gyerek Hitlert. Ekkor mi történik? Mert ha Hitler meghal, akkor a jövőben ő gyerekként nem határozza el, hogy megöli, nem fogja feltalálni az időgépet, nem megy vissza, nem hal meg Hitler, aztán ismétlődik az egész... Szóval mi történik ilyenkor?
Ja, és mielőtt mindenki lehurrogna, tudom, hogy egyenlőre lehetetlen, de elméleti gondolatok már vannak az időutazásra, szóval ezért merült fel bennem a kérdés.
2012. aug. 21. 13:55
12/14 anonim válasza:
Mondd már meg mégis miért nem? Ha nem az akkor mi az?
13/14 anonim válasza:
akkor világvége lenne a sok zsidó és a cigány miatt. szerintem nem őt kellett volna megölni hanem horthy miklóst. miatta tartottak minket cigány népnek a németek. mellesleg válaszolván kérdésedre az állítólag hatalmas bajokat okozna.
14/14 anonim válasza:
Szerintem ilyen esetben valójában (nevezzük a likvidálni kívánt egyént A-nak, az őt megölő személyt pedig B-nek) A soha nem is létezett. De ez tulajdonképp egy afféle pillangóhatás: Z meglöki K-t, aki elkésik a vonatról, amiért mérges lesz, ami miatt nem ment el WC-re, amiért nem látott UFO-t, stb. Minden (óhatatlanul is) hatással van mindenre. Ha én nem írom ki ezt a választ, a következő nem olvassa el, és nincs hatással az ő írására. Szerintem ez egy végtelenül komplex izé, tehát a válasznak is végtelenül komplexnek kéne lennie. Vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!